Kontrol på rastepladser gav pote

15 lastbiler blev kontrollet, og der blev givet bøder for en kvart million!

Tungvognscenter Nord udførte kontrol

Nordjyllands Politi fortæller at der har været kontrol på rastepladser omkring Århus fra Tungvognscenter Nord, med det resultat at 15 lastbiler blev kontrolleret og der blev udskrevet bøder for 249.500 kroner.

Hele kontrollen foregik søndag den 26. januar 2020 hvor der blandt andet blev kontrolleret for, om lastbilchaufførerne og deres vognmænd overholdt gældende køre- og hviletidsregler. Derudover blev der også kontrolleret for, om de EU-bestemte dokumentationskrav blev overholdt, for godstransport området.

Førte til otte sager

Ud af de 15 kontrollerede køretøjer, var det dog ikke dem alle som der kom en sag ud på. Det gjorde der nemlig kun på otte af dem, da de havde problemer med at overholde lovgivningen.

“Vi fandt blandt andet 18 overtrædelser af reglerne om vejbenyttelsesafgift. Eksempelvis havde en lastbil kørt 16 dage i Danmark uden at betale afgift,” siger politiassistent Erik Hessing Simonsen, Tungvognscenter Nord, og fortsætter: “Og vi kunne også konstatere, at man i syv tilfælde havde overtrådt reglerne om cabotage.”

Reglerne for køre- og hviletidsbestemmelserne blev heller ikke overholdt af alle. Her var der to sager alene, som politiet noterede sig. I samme omgang fandt politiet ud af, at tre chauffører var i færd med at afholde det regulære ugentlige hvil i lastbilen, som heller ikke er tilladt.

I alt blev den store sag en udgift for de involverede lastbilchauffører og deres vognmænd, på hele 249.500 kroner under den ene dags kontrol. Under aktionen blev der sat hjullåse på intet mindre end seks af lastbilerne, hvilket gøres for at sikre at bøderne bliver betalt. Man frigiver nemlig køretøjerne så snart, at pengene er indbetalt.

Kilde
Nordjyllands Politi
Vis mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button

ADBLOCKER OPDAGET

Pro-Street.dk er drevet af 100% frivillige kræfter, og vi lever af reklamer. Derfor har vi sat en AdBlocker på, for at kunne vise reklamer til dig, så vi kan have en indtjening. Det håber vi giver mening, for dig, så du fortsat kan komme forbi vores website, og få dit fix af bilnyheder!