fbpx

Klassiske vs Mainstream racerløb i USA

Et er sikkert – fans af klassiske og mainstream racerløb nyder de høje oktaner og adrenalin-suset

 

Klassiske vs Mainstream racerløb i USA, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og Biltests
Foto: Korzeniewski, J. (2011) Goodwood Revival rounds out the classics with sports cars and prototypes

Et er sikkert – fans af klassiske og mainstream racerløb nyder de høje oktaner og adrenalin-suset ved at se deres favoritbiler navigere rundt på banen ved optimale hastigheder. Uheldigvis er det hvor lighederne mellem de to grupper af fans ophører. Klassiske racerløb afholdes årligt over hele USA, for at fejre racerbilernes rige historie – biler som dagen i dag holdes i perfekt stand. Visse begivenheder afholdes primært som en udstilling, for en udvalgt æra for automobilens historie i enten sports-, racer- eller touringkategorien, for at fremvise deres unikke kvaliteter og egenskaber.

 

På den anden side bliver mainstream begivenheder, så som Formel 1 eller NASCAR, set over hele verden af millionvis af fans, som virkelig nyder at se racerkørere presse hybrid-racerbiler til maksimale hastigheder, og tage svingene på effektiv vis.

 

Klassiske vs Mainstream racerløb i USA, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og Biltests
Russell, W. (2012) How NASCAR Fans Pick Their Drivers

Need for Speed

Mange fans af Formel 1 og NASCAR, henviser til de relativt langsomme hastigheder og mangel på konkurrenceelement, som årsag til at de foretrækker mainstream racerløb frem for klassiske begivenheder. Selvom dette ikke nødvendigvis gælder for alle klassiske racerbiler, er det klart at biler som f.eks. McLaren F1 med tophastigheder på 386 km/t, er mainstream racerløb primært baseret på halsbrækkende hastigheder, som giver et godt grundlag for en tilskuersport.

 

Ligeså er de betragtelige hestekræfter og 4g acceleration, som er til rådighed bag rattet på en Formel 1 bil (0-100 på mellem 2,2 og 2,8 sekunder), samt de komplekse funktioner på instrumentbrættet og rattet, og at kun professionelle kørere, så som den firedobbelte verdensmester Sebastian Vettel, kan deltage i løbene.

 

I visse lande kan du spille på bilerne via online bookmakere, som ligesom spilling på http://www.online-casino.dk kan tilføre ekstra spænding og drama ved at overvære mainstream racerløb, hvor resultatet kan afgøres af ned til hundrededele eller tusindedele af et sekund. Selvom de fleste NASCAR-baner er ovale, tager det ikke noget fra det seriøse konkurrenceelement, hvor kørerne går ind i kraftige kollisioner, som ofte fører til ulykker, massesammenstød og brande.

Klassiske og mainstream racerløb har kontinuerligt gennemgået betydelige regelændringer gennem de senere år, hvilket har været fundamentalt vigtigt, ikke kun for at skabe mere sikre forhold i bilerne og på banen, men også for at hjælpe med at opnå de bedste præstationer med hensyn til hestekræfter, drejningsmoment og vejgreb.

 

Klassiske vs Mainstream racerløb i USA, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og Biltests
Foto: 4HD Wallpapers (2013) McLaren F1 Specs – HD Wallpaper

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button

ADGANG BLOKERET

Vi driver dette website af 100% frivillige kræfter, og derfor har vi behov for at vise reklamer til dig i en stærkt begrænset mængde. Reklamerne giver os en indtjening, så vi kan fortsætte med at drive dette website, og du kan komme forbi og få dit daglige fix af bilnyheder. Det håber vi giver mening, for dig.