fbpx

Har du sikkerhedsselen på? I denne uge er der øget fokus

Politiet har ekstra fokus på bilister uden sele, i denne uge

Foto: Rigspolitiet / Niclas Jessen

Videoen herover viser en samling over uheld, hvor personen ikke har brugt selen

Husk selen – klik klik!

Fra i dag mandag uge 11, er der en kampagne i gang fra det danske Politi. Det betyder, at der nu sættes ekstra fokus på bilister, som kører på vejene uden deres sele.

Og det er over hele Europa, at kampagnen er i gang. Alle de forskellige politienheder fra de forskellige lande, deltager i en europæisk indsats om den manglende sele.

Bag den store kampagne står afdelingen TISPOL, som er dem der sørger for at samarbejdet mellem færdselspolitiet i hele Europa fungerer bedst muligt, og  hele indsatsen er delvist finansieret af EU-kommissionen.

I følge Rigspolitiet er brugen af sikkerhedsselen et meget effektivt værn, mod at omkomme eller komme til skade, ved en trafikulykke. Med brug af selen nedsættes sandsynligheden for at bilisten bliver dræbt ved en kollision, med 50%.

Politiassistent Christian Berthelsen fra Rigspolitiets Nationale Færdselscenter fortæller, at man særligt skal være opmærksom på de store fremskridt, som bilproducenterne gør, i forhold til bilernes meget høje sikkerhedsniveau. Det betyder f.eks at airbags mv. ikke har den store effekt, hvis man eksempelvis ikke anvender sikkerhedssele. Tilmed skal man som føre af en bil være opmærksom på, at man er ansvarlig for at børn er fastspændt under kørslen.

LÆS OGSÅ:
Ronnie Bremer stiller op i Super GT

Hvis du skulle være så uheldig at være involveret i en ulykke og ikke bruger selen, kan du også risikere at blive kastet rundt i kabinen. Det samme gælder for dine medpassagere, og i værste tilfælde kan man blive slynget helt ud af bilen, som kan få endnu værre konsekvenser.

Over 10.000 blev taget sidste år

Efter at man har opgjort det samlede antal af bilister som blev fanget uden sele sidste år, viser det at over 10.000 personer blev fanget.

Helt nøjagtigt blev 13.070 bilister taget for at køre i bilen uden sikkerhedssele, og blev derfor sigtet for den manglende anvendelse.

I videoen i toppen kan du se flere eksempler på personer, som ikke har brugt sikkerhedsselen under kørslen, da det gik galt.

Kilde
Rigspolitiet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Back to top button

Vi har begrænset din adgang

Pro-Street.dk drives af 100% frivillige kræfter, og ønsker derfor at vise dig en begrænset mængde af reklamer. Det gør vi for, at kunne skabe en minimal indtjening, som gør, at vi kan fortsætte vores arbejde med dette website. Derfor beder vi dig slå din Ad-blocker fra. Det håber vi giver mening for dig.