fbpx

Fra mandag går det hurtigere over Storebæltsbroen

Nye Ekspres-baner gør overfarten nemmere

Storebæltsbroen får nye ekspres-baner

Fra mandag den 13. januar 2020, bliver Storebæltsbroen’s nye Ekspres-baner officielt åbnet. Det betyder at overfarten derved bliver nemmere og langt hurtigere end tidligere, og det gælder både for bilister og kunder, som betaler med nummerpladen, og dem som betaler med deres Bizz.

Opgraderingen sker efter mere end 20 års tjeneste fra det gamle betalingsanlæg, og derfor er det på tide at opgradere til den nye teknologi. Opgraderingen får en helt særlig betydning for de kunder, som betaler med nummerpladen.

Det har tidligere været sådan, at hvis du betalte via din nummerplade, så skulle du benytte de blå Kort-baner. Men fremover skal du altså sætte retningen mod de grønne Ekspres-baner, der ligeledes benyttes af kunderne med Bizz.

Begyndervanskeligheder gav forkerte opkrævninger

Under opgraderingen til det nye betalingssystem, har der været nogle enkelte begyndervanskeligheder. Det betød at nogle kunder blev opkrævet forkert betaling, men fejlen er nu fundet og løst fortæller Driftsleder for Storebælts betalingsanlæg, Palle Nygaard:

 – Fejlen er nu fundet og løst. I betalingsanlægget er det marginaler, der afgør, om en bil klassificeres som en lille bil under tre meter eller som en almindelig personbil. Fx har en Toyota IQ en længde på 2,98 meter, og en almindelig personbil er mellem 3 og 6 meter. Her skal kunden derfor være særligt opmærksom på monteret ekstraudstyr bag på bilen, da det kan have betydning for, om bilen opmåles som under tre meter

Hvis du både betaler med nummerplade og Bizz

Storebælt gør opmærksom på, at hvis du både betaler med din nummerplade og Bizz, så er der nogle ting du skal være særlig opmærksom på.

Det vil nemlig altid være din Bizz som bliver aflæst, hvis du benytter de grønne Ekspres-baner. Det gælder også, selvom du er tilmeldt med Nummerplade-betaling ‘PayByPlate’, fra  BroBizz A/S.

LÆS OGSÅ:
EFTERLYSNING: Sort Jaguar F-Type Coupe savnes fra Rungsted

Vil du derfor betale med din nummerplade når du kører gennem de grønne baner, så skal du sørge for at din Bizz er pakket godt væk, og gerne ind i den foliepose, som fulgte med da du bestilte dit abonnement. Ellers kan du risikere, at din Bizz fanger signalet fra broen, og betalingen så sker herover.

Gavner alle passerende trafikanter

Med de nye og flere grønne baner og opgraderingen af betalingsanlægget, er det hensigten at Storebælts broen skal kunne håndtere den stigende trafik endnu bedre i fremtiden.

Derudover er der et stigende antal kunder, som netop benytter sig af den automatiske betaling, hvorfor antallet af baner udvides fra 4 grønne Ekspres-baner til hele 6 baner nu. Dertil sættes hastigheden som du kan passere betalingsanlægget med op, så du kan køre fra 30 km/t til 50 km/t fremover, når du skal igennem.

Godt at vide

  • Har du både en bizz og eksempelvis PayByPlate fra BroBizz A/S, vil det altid være din bizz, der aflæses i de grønne baner, hvis den sidder i forruden.
  • Fra mandag den 13. januar skal du køre i de grønne Ekspres-baner, når du betaler med nummerpladen.
  • Indtil mandag den 13. januar skal du køre i de blå baner, når du betaler med nummerpladen.
  • Du skal fortsat køre i de grønne baner, hvis du betaler med bizz.
  • Frem mod mandag den 13. januar vil du blive mødt af vejarbejde på begge sider af betalingsanlægget, da skiltene over motorvejen og i banerne skal skiftes.
  • Betaler du med kort skal du fortsat køre i de blå baner, hvor der er kommet nye bedre selvbetjeningsterminaler.
  • Vær opmærksom på, om der er monteret ekstraudstyr bag på bilen, hvis du kører i en mikrobil. Ekstraudstyret kan gøre målene på bilen anderledes.
LÆS OGSÅ:
Porsche Taycan tager en lille flyvetur

Kilde
Storebaelt.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Back to top button

Vi har begrænset din adgang

Pro-Street.dk drives af 100% frivillige kræfter, og ønsker derfor at vise dig en begrænset mængde af reklamer. Det gør vi for, at kunne skabe en minimal indtjening, som gør, at vi kan fortsætte vores arbejde med dette website. Derfor beder vi dig slå din Ad-blocker fra. Det håber vi giver mening for dig.