fbpx

Er dette Danmarks fedeste skolevogn?

Tag kørekort bag rattet i en Ford Mustang GT!

Køreskole i København, har en bil med over 400 hestekræfter

Når du skal ud og tage kørekort, så er det ofte ikke nogen særlig spændende biler, som du kan komme bag rattet i. Men det er slut nu, for en køreskole i København har bragt måske Danmarks fedeste skolevogn ind i branchen, som du kan komme bag rattet i – og det er vi taget ud for at se nærmere på!

Der er tale om en vaskeægte amerikansk muskelbil, en Ford Mustang GT. Det er den faceliftede 2019 version, og det betyder altså 5,0-liters V8-motor og over 400 hestekræfter samt baghjulstræk!

Skolevognen holder til hos køreskolen, KBH-Trafik.dk, og den køres med automatgear. Ejeren af bilen, og kørelæren Avni Selmani, fortæller lidt om bilen:

“Jeg har altid haft en forkærlighed for en Ford Mustang, men den tidligere model var jeg ikke så vild med. Men så kom facelift modellen i 2019, og den kunne jeg godt lide, og tænkte det kunne være fedt at bringe den ind i min forretning, og tilbyde den som køreskolebil til mine elever.”

Tag dit fulde kørekort i en Ford Mustang GT

Avni fortæller os, at bilen oprindeligt er købt ind til at man kan tage enkelte køretimer i bilen. Den første køretime er til normal pris, men hvis man ønsker flere timer bag rattet i den er prisen dobbelt op, da der er større udgifter forbundet ved denne bil.

Indtil videre har der været en håndfuld elever ude i bilen i de 14 dages tid cirka, som Ford Mustang’en har været registreret som skolevogn. Men flere er på vej.

“Det er primært unge mennesker, som indtil videre har været ude og prøve den. Men alle er velkomne. Vi har haft en håndfuld ude og køre i den, og alle er vilde med den. Der er flere på vej, og når man kører i en Ford Mustang trækker den mange blikke, men med et skolevognsskilt på taget, trækker den helt utroligt mange blikke.”

Mens vi er ude og lave vores indslag, kommer der masser af kommentarer med på vejen. Folk kigger, giver “thumbs up” og griner når de ser skolevognen. Det ser næsten for godt ud til at være sandt.

LÆS OGSÅ:
*FUNDET*: Clara savner OGSÅ sin California T4 fra Amager

Men den er god nok, det er nu blevet muligt at sætte dig bag rattet i en Ford Mustang GT, når du skal ud og have et kørekort.

17-årig mekanikerlærling er en af de heldige

Under vores optagelse, skal 17-årige Nazmi ud og køre for første gang. Han er i gang med mekaniker uddannelsen på TEC i Hvidovre, og har valgt Avni’s køreskole samt en kørelektion i den potente bil.

Han er ikke nervøs ved at skulle ud i den hurtige bil, men glæder sig meget til at prøve den. Hans venner synes det er vildt fedt, og mon ikke en enkelt eller to af dem også godt kunne finde på at booke en køretime i bilen.

Generelt fortæller Avni, at det faktisk er nemmere at have køreundervisning i en bil med automatgear. Eleverne bliver ikke forvirret med gearskiftene, de går ikke ud i lyskrydsene og det giver generelt en mere glidende kørsel, når der skal tages kørelektioner i bilen.

LÆS OGSÅ:
Ny Bugatti Chiron Super Sport er den ultimative Grand Tourer

Automatgear giver en begrænsning

Men hvis du ønsker at tage hele dit kørekort i denne Ford Mustang GT, eller en anden skolevogn med automatgear, så er der en begrænsning du er nødt til at være opmærksom på.

I 2017 blev det nemlig muligt at tage hele sit kørekort i en bil med automatgear, og det var klart til fordel for alle dem, som af den ene eller den anden årsag ikke var i stand til, at tage kørekort i en bil med manuel gear.

Førhen har det ellers altid været et krav at man skulle kunne håndtere en kobling og en manuel gearkasse, men fordi at flere og flere biler begyndte at komme med automatgear, har man altså løsnet lidt op for reglerne på området.

Det betyder så også samtidig, at hvis du tager hele dit kørekort i en bil med automatgear og består køreprøven i en bil med automatgear, så må du efterfølgende også udelukkende køre automatgearede biler. Vil du derefter køre en bil med manuel gear skal du bestå en ny praktisk prøve, i en bil med manuel gear.

Derudover er det politiet som giver tilladelse til, at du kan få lov at erhverve dit kørekort, med automatgear.

LÆS OGSÅ:
SPIONVIDEO: Se den næste Audi RS3 Sedan på Nürburgring

Sådan tager du kørekort i en Ford Mustang GT

Hvis du selv har et stort ønske om at tage kørekort eller dele af dit kørekort, i denne super fede Ford Mustang GT, så kan du kontakte Avni via køreskolen KBH-Trafik.dk.

Køreskolen tilbyder selvfølgelig også undervisning og praktiske køretimer i andre mere ordinære biler, end den hurtige amerikanerbil.

I Jylland kan du også køre Ford Mustang GT

Tidligere har der i Danmark også været andre super fede skolevogne. For nogle år tilbage, havde en kørelære erhvervet sig en Porsche 911, som du kunne tage dine køretimer i.

Der rygtes på diverse fora om, at der også tidligere har været en Ford Focus RS, en Hummer H2 og andre unikke biler som skolevogne, mens vi har hørt at der også tidligere har været en Ferrari i spil hos en kørelære.

Hvis du ikke bor i København, og ikke har lyst til at tage den lange vej, så findes der også en køreskole i Jylland (Tilst ved Århus), som også er indehaver af et stk. Ford Mustang GT. Denne bil er en tidligere version af Mustang, køretimerne koster det samme uanset antal og du kan tage hele dit kørekort i bilen da den er med manuel gearkasse.

For at booke tid hertil, kan du kontakte køreskolen Thomas-Dall.dk.

I galleriet herunder, kan du se flere billeder af den fede skolevogn. Er det mon Danmarks fedeste skolevogn? Bedøm selv!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Back to top button

Vi har begrænset din adgang

Pro-Street.dk drives af 100% frivillige kræfter, og ønsker derfor at vise dig en begrænset mængde af reklamer. Det gør vi for, at kunne skabe en minimal indtjening, som gør, at vi kan fortsætte vores arbejde med dette website. Derfor beder vi dig slå din Ad-blocker fra. Det håber vi giver mening for dig.