Bøder for over 100.000 til vognmand og chauffør

Tungvogncenter Nord stoppede en chauffør, der nu står til en betinget fængselsdom

Foto: Nordjyllands Politi

En lastbil ved Herning blev stoppet af Politiets Tungvognscenter Nord onsdag den 12. juni 2019, og her kunne det konstateres at der var en række lovovertrædelser, som nu giver vognmand og chauffør bøder for over 100.000 kroner. Chaufføren står tilmed til en betinget fængselsdom.

Det var en udenlandsk indregistreret lastbil, som ved Herning blev stoppet af Politiet. Den blev standset som en ud af cirka 100 køretøjer, og i dette tilfælde var der gevinst.

Bøder for over 100.000 til vognmand og chauffør, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og Biltests

Lastbilchaufføren havde i seks tilfælde anvendt sin kærestes førerkort i lastbilens takograf, og derved overtrådt reglerne omkring køre-hviletid.

Anklagemyndigheden nedlægger nu påstand om betinget fængsel i 40 dage og advarsel jf. Udlængeligeloven. Chaufføren kan formentlig også se frem til en større bøde.

Vognmand risikere bøde i 100.000-kroners klassen

Ud over chaufføren, står vognmanden til en bøde på omkring 100.000 kroner for sit ansvar i sagen. Derudover var der konstateret en række fejl og mangler i fragtbrevene, og for denne forseelse kommer der en ekstra ‘regning’ på 20.000 kroner.

Lastbilen blev straks efter låst fast med hjullås ved Herning, indtil bødedepositum mv. er betalt hos Politiet.

Retsmøde i sagen afholdes den 10. september 2019.

Kilde
Nordjyllands Politi
Vis mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button

ADBLOCKER OPDAGET

Pro-Street.dk er drevet af 100% frivillige kræfter, og vi lever af reklamer. Derfor har vi sat en AdBlocker på, for at kunne vise reklamer til dig, så vi kan have en indtjening. Det håber vi giver mening, for dig, så du fortsat kan komme forbi vores website, og få dit fix af bilnyheder!