fbpx

Bilindustrien satser på fremtidens teknologi!

Mange af de største bilfabrikanter er begyndt at kigge nærmere på blockchain teknologi til at drive fremtidens biler

Selskaber såsom Groupe Renault, Ford, General Motors og BMW er alle en del af samarbejdet Mobility Open Blockchain Initiative (Mobi) som er et fælllesskab af bilfabrikanter og teknologi selskaber samlet søger at fremme og udvikle blockchain løsninger til bilindustrien.

Det kan godt oftest godt betale sig at gøre et sats. For jer der leder efter en ny betting platform, så kan Bet365 klart anbefales. Læsere kan finde en bonus kode lige her – hvis du ikke spiller, så vinder du heller aldrig!

 Mobility Open Blockchain Initiative (Mobi)

I Mobi samarbejdet finder man også IOTA som er en norsk kryptovaluta som blev skabt i 2017 med henblik på at anvende distributerede databaser i samspil med Internet Of Things (IOT) og koble de mange kommende milliarder IOT enheder som kommer online. Et eksempel på hvordan denne teknologi kan blive anvendt i bilindustrien i fremtiden er de mange selvkørende som kommer på vejene indenfor de næste par år. IOT teknologien kan her anvendes til at indsamle information såsom traffik og vejrinformation og til at betale for services såsom opladning af elbiler og betaling af vejafgifter m.m. Data kan også indsamles under kørsel og bruges til at beregne forsikringspolicer der er direkte baseret på førerens kørselshistorik.

LÆS OGSÅ:
Jaguar byder op til dans med Porsche Cayman

Streamr

Streamr er en anden kryptovaluta som har en anden tilgang til IOT og bilindustrien med brugen af blockchain teknologi. Det handler her i højere grad om at individuelle er i stand til at profitere på de informationer som de indsamler under kørsel og at denne information frit kan handles imellem individer eller imellem individer og forretninger som kan have interesse i denne type data.

 Fordele ved blockchain teknologi

Det er selvfølgelig vigtigt at denne type data ikke kan blive manipuleret eller ændret da dette vil fjerne dets egentlige brugsværdi og autencitet. Blockchain teknologi er oplagt at anvende her, eftersom data ikke kan blive ændret efter at det er blevet registreret på blockchainen og har opnået consensus. En anden fordel ved blockchain teknologi er at brugeren har fuld control over deres egen data, at transaktoner bekræftes hurtigt på netværket og at der er meget lave transaktionsomkostningerne er.

Brugen af blockchain spås at ville have stor indflydelse på bilindustrien i fremtiden og mange af de helt store spillere I industrien er begyndt at deltage i nye partnerskaber og satser på fremtidens teknologi. Vi har samlet nogle eksempler på områder hvor Blockchain og IOT vil kunne tilbyde nye services eller forbedre eksisterende services I bilindustrien:

LÆS OGSÅ:
Video: Se Ken Block's Gymkhana 6 her

Kollisionsforebyggelse

  • Ved at bruge en combination af GPS, smartphone sensorer, bilsensorer og historisk cloud-baseret data kan der identificeres situationer som kan forårsage biluheld. Denne såkaldte V2V teknologi (vehichle to veichle) vil gør at dataindsamling fra hver køretøj vil kunne gavne alle.

Køresikkerhed

  • Ved at anvende V2V teknologi kan førere få notifikationer når de nærmer sig et område hvor der er blevet meldt ringe eller farlige vejforhold såsom isbelagte kørebaner eller områder hvor der er meldt meldt general usikkerhed, fx. af politiet.

Navigation

  • Trafikforhold såsom farbegrænsninger kan blive sendt direkte til føreren og anbefalinger til lokale attraktioner, spisesteder og shopping er også blevet spået som værende et potentielt stort marked.

Brugerbaserede forsikringer

  • Istedet for at betale en forsikringspolicy der er baseret på generelle statistikker, kan førere nu få tilbudt forsikringer som stemmerovens med deres personlige kørevaner samt forudsigelsesanalyser og big data.

Sporingsværktøjer

  • Der er også mange fordele ved at omfavne denne nye teknologi og applikationer der kan registrere kørselsvaner og kilometertal kan anvendes til at holde styr på mange køretøjer for taxavirksomheder, busser osv. Denne data kan også anvendes som et konkurrenceparameter for de forskellige virksomheder når der skal bydes ind på nye opgaver.
LÆS OGSÅ:
Le Mans 2010: Følg Audi R15 live

Sikkerhedsadvarsler

  • I takt med at der dannes såkaldte smart cities, så vil der også opstå et behov for at integrere biler i denne nye økonomi. Smart sensorer kan anvendes til at sende advarsler til de omkringkørende biler ved hjælp af V2V og kan bruges til at foretage mikrotransaktioner til at sende og modtage data.

Kilde
Betalt indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Back to top button

Vi har begrænset din adgang

Pro-Street.dk drives af 100% frivillige kræfter, og ønsker derfor at vise dig en begrænset mængde af reklamer. Det gør vi for, at kunne skabe en minimal indtjening, som gør, at vi kan fortsætte vores arbejde med dette website. Derfor beder vi dig slå din Ad-blocker fra. Det håber vi giver mening for dig.