fbpx

ABT giver Skoda Kodiaq et pift

De tyske tunere har hevet lidt mere power ud af den store SUV

De tyske tunere fra ABT, har hevet lidt mere power ud af den store diesel SUV fra Skoda, den rekordsættende Skoda Kodiaq RS.

Skoda Kodiaq RS levers kun som diesel, og det er måske svaret på, hvorfor så få tunere har valgt at kaste deres kærlighed på bilen, modsat hvad der er sket med f.eks Octavia RS.

Men lad dig ikke nare af det forholdsvis standard ydre, for under hjelmen har de øget kræfterne på den twin-turboladet dieselmotor på 2,0-liter, fra at yde 236  hestekræfter og 500 Nm til 267 hestekræfter og 540 Nm.

Det er ikke meget, men 0-100 km/t tiden klares nu på 6,8 sekunder. Det er to-tiendedele af et sekund hurtigere, end original versionen. Hvad angår topfarten, er der ingen meldinger om ændringer her. Men direkte fra fabrikken, løber den gerne 220 km/t på toppen.

På det ydre har bilen umiddelbart kun fået nye 20-tommer alufælge med sorte detaljer og ABT logo, mens undervognen er sænket, for at øge bilens performance i kurver til dig, som dyrker den slags, med din syv-sæders SUV.

LÆS OGSÅ:
Japsertræf i Ballerup

Skabte overskrifter før sin debut

Skoda Kodiaq RS skabte overskrifter før sin debut, da ingen andre end Sabine Schmitz fuldførte en omgang på den velkendte Nürburgring, i tiden 9 minutter og 29,84 sekunder.

Det blev den nye verdensrekord for syv-sæders SUV fabriksbyggede biler, og med denne nye upgrade fra ABT, burde bilen kunne nappe yderligere et sekund eller to, af verdensrekorden. Sker det, bliver det dog ikke noteret som en ny rekord, da bilen ikke længere vil være et fabriksbygget køretøj.

Vi har desværre heller ikke nogle priser på opgraderingspakken, så hvis du er interesseret, må du lige gribe knoglen og kontakte tyske ABT.

 

Kilde
Motor1.com

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Back to top button

Vi har begrænset din adgang

Pro-Street.dk drives af 100% frivillige kræfter, og ønsker derfor at vise dig en begrænset mængde af reklamer. Det gør vi for, at kunne skabe en minimal indtjening, som gør, at vi kan fortsætte vores arbejde med dette website. Derfor beder vi dig slå din Ad-blocker fra. Det håber vi giver mening for dig.