fbpx

Jubilæum hos MINI – har produceret 10 millioner biler i Oxford

En stor fejring hos den britiske bilfabrikant MINI løb af stablen for nyligt.

De har nemlig passeret en stor milepæl. 10 millioner biler er nu blevet produceret på deres produktionslinje i Oxford. En produktionslinje vi personligt selv har oplevet, og som du også kan! Fejringen kommer lige oveni MINIs 60 års jubilæum, for det britiske premiumsmærke.

Fabrikken i Oxford er selv samme fabrik, hvor den første klassiske MINI rullede af båndet i 1959. For at fejre deres 60 års jubilæum, havde MINI samlet én bilmodel fra hvert år de har produceret biler, og samlede dem alle til en stor konvøj, der skulle køre fra fabrikken i Oxford til Bristol i England, hvor de forventede flere tusinde MINI fans, til at fejre den store milepæl.

Jubilæum hos MINI – har produceret 10 millioner biler i Oxford, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og Biltests

Fra 1959 til ca. år 2000 havde MINI produceret 5,3 millioner biler. De resterende 4,7 millioner biler, er altså produceret de seneste 19 år i mærkets levetid. Efterspørgslen er dog højere end nogensinde, og i følge MINIs egne tal, er produktionen oppe på godt 1000 biler i døgnet den dag i dag. Alene 400.000 biler er blevet solgt i 110 forskellige lande det seneste år.

“Seeing the ten millionth vehicle of our brand come off the production line here in Oxford was a moment of pride for all the employees. Some of them have family members who were already producing the classic Mini at this site,” forklarede Peter Weber på engelsk, administrerende direktør på MINIs fabrik i Oxford. “This is a wonderful chapter in the history of MINI and proof of the passion that our customers have for this very special British motor car,” afsluttede han.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button

ADGANG BLOKERET

Vi driver dette website af 100% frivillige kræfter, og derfor har vi behov for at vise reklamer til dig i en stærkt begrænset mængde. Reklamerne giver os en indtjening, så vi kan fortsætte med at drive dette website, og du kan komme forbi og få dit daglige fix af bilnyheder. Det håber vi giver mening, for dig.