Stor tungvognskontrol standser mere end 70 køretøjer

Mellem klokken 09:00 og 16:00, blev mere end 70 tunge køretøjer standset, under en kontrol foretaget af Tungvognscenter Syd i samarbejde med Miljøkontrollen og Toldstyrelsen, på rastepladsen i sydgående retning på E45 ved Ustrup V. Udenlandske chauffører hev de største bøder hjem, og en virksomhed står til en bøde på næsten 200.000 kroner.

En stor kontrol på E45 ved Ustrup V., resulterede i at flere tungvognskøretøjer blev bragt til standsning og kontrol på rastepladsen, hvor Tungvognscenter Syd, Miljøkontrollen og Toldstyrelsen i et stort samarbejde, var i færd med at lave en kontrol på de mange køretøjer.

Det hele foregik i tidsrummet mellem klokken 09:00-16:00, og hele indsatsen fik rigeligt at se til.

Blandt dagens opgaver, var der fokus på alle overtrædelser man kunne tænke sig, i henhold til tungvognsområdet. Kontrollen afdækkede derfor flere områder, som blandt andet overbelægning på grisetransporter, manglende dokumenter, manglende udsyn gennem frontruden, de klassiske overtrædelser af køre-hviletidsreglerne samt andre fejl og mangler.

Et af køretøjerne måtte forlade rastepladsen med en betydelig bøde. Det var en udenlandsk lastbil, hvor der blev fundet 15 tilfælde af kørsel med en anden persons førerkort, og dertil fem overtrædelser af køre-hviletidsreglerne.

I alt gav det en bøde på 28.500 kroner til chaufføren, mens at virksomheden fik en bøde på 197.000 kroner. Dertil skal der forhandles om frakendelse og indrejseforbud mod chaufføren, i Retten på et senere tidspunkt.

https://www.pro-street.dk/niki/afsloering-omfattende-snyd-med-foererkort/

Kørte med stjålet cykel på lastbilen

En anden lastbil, som kom fra Polen, havde lidt af en særlig episode tilknyttet.

Først blev lastbilens papirer undersøgt for det gods, der skulle være ombord. Det skulle ifølge papirerene være sorteret som elektronikaffald, men det var ikke tilfældet.

Både printplader, batterier og ligende affald skulle nemlig have været sorteret fra som farligt affald, og dertil var der manglende nødvendig dokumentation, som chaufføren ikke var i besiddelse af.

Derfor blev chaufføren sendt til at køre affaldet retur til afsenderen, hvor så at personale fra kommunen stod klar til at tage imod affaldet og få det klassificeret. Det endte ud i at Miljøstyrelsen traf en afgørelse om at give en startbøde på 20.000 kroner til virksomheden samt 3.000 kroner pr. påbegyndt ton – ud af de 22 tons affald, som lastbilen kørte med.

Men bag lastbilens førerhus, var der lidt af en særlig effekt placeret. Det viste sig nemlig at den ukrainske chauffør havde fastspændt en cykel mellem lastbilen og sættevognen, som i første omgang skulle havde været en cykel han havde fragtet med fra sit hjemland, så han kunne få sig lidt daglig motion. Men det viste sig senere, at han ændrede forklaring og sagde at han havde fundet den ulåst i en busk, og derfor taget den med sig.

På cyklen blev nemlig fundet nogle klistermærker med danske flag samt en etiket fra en dansk cykelforhandler. Derfor blev cyklen beslaglagt og en bøde på 2.000 betalt på stedet, efter en kort afhøring af chaufføren om dette forhold.