Østjyllands Politi efterlyser offentlighedens hjælp til at identificere disse sidespejlstyve

Østjyllands Politi efterlyser gerningsmændene bag en bølge af sidespejlstyverier i flere østjyske bydele, herunder Åbyhøj, Viby, Brabrand, Højbjerg, Risskov og Tilst.

Over den seneste uge har flere hundrede bilejere anmeldt tyverier af sidespejle, primært fra dyrere bilmodeller, som hver især har en værdi af flere tusinde kroner.

Politiet mistænker flere forskellige gerningsmænd, muligvis omrejsende udenlandske kriminelle, og har offentliggjort overvågningsvideoer og billeder for at bede om offentlighedens hjælp til identifikation.

De beskriver typisk gerningsmændene som maskerede, iført mørkt tøj og handsker, ofte arbejdende flere sammen og bærer rygsække. Nogle gange observeres de at cykle fra bil til bil.

Sidespejlene demonteres på få sekunder, hvorefter tyvene hurtigt forlader stedet. Politiet opfordrer borgerne til at være opmærksomme og gennemgå deres videoovervågning roligt, hvis de har været udsat for tyveri eller bor i nærheden af de berørte områder.

Man opfordres til at kontakte politiet på telefonnummer 114, hvis man har oplysninger, og politiet anbefaler at hilse på fremmede, der viser mistænkelig adfærd, da de sandsynligvis forlader området, hvis de konfronteres.

Hvis man har været udsat for tyveri, kan det være nyttigt at undersøge, om naboer har videoovervågning, der kan bidrage til identifikation af gerningsmændene.

Hvem er gerningsmændene? Se videoen herover.