fbpx

ABT: Giver Audi SQ8 større hjul og ekstra power

Moment monster fra tyske ABT

I August, lagde Audi et spændende billede på nettet. Det gav os en lille forsmag på, hvad der ventede os af RS modeller i den kommende tid. Nu skriver vi slut oktober, men “kun” fem af modellerne er blevet præsenteret. RS Q3, RS Q3 Sportback, RS4 Avant facelift, RS6 Avant, RS7 Sportback, så vi mangler den sidste, og hvis man lure lidt på billedet her, så vil man med det samme kunne se at der tale om en RS Q8. Den vil ramme dem som gerne vil have plads, overskud og ikke er interesseret i en diesel SQ7.

Så hvis du er vild med bundtræk og moment som en bornholmer færge, så er det nu du skal læse videre. Vores gode “venner” fra ABT, har nemlig lavet lidt magi med SQ8. Vi kan jo ligeså godt afsløre allerede nu, at det bestemt ikke er blevet en kedeligere bil efter besøget hos ABT. Den 4,0 liters V8 twin-turbo motor, yder fra fabrikken af et fornuftigt kræft overskud. Nemlig 435 HK og 900 Nm, men efter besøget hos ABT har den store tysker, lidt ekstra creme i kanonerne, 520 HK og 970 Nm.

LÆS OGSÅ:
VW Golf III Stationcar

Der er ingen tvivl om at SQ8 er et autobahn monster, lidt udover det sædvanlige. Men det er værd lige at nævne at SQ8 faktisk er den tungeste bil der ruller udfra samlebåndet hos Audi. 2.440 kilo inkl chauffør på 75 kg og 90% i tanken. Det fulde moment, er tilgængeligt allerede ved 1250 omdrejninger.

4,45 sekund bruger den 2,4 tons tunge Audi fra 0-100 km/t!

Topfarten er elektronisk begrænset til 250 km/t.

GÅ IKKE GLIP AF DE NÆSTE HISTORIER

Undgå at gå glip af de næste fede tunings nyheder!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Kilde
ABT

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Back to top button

Vi har begrænset din adgang

Pro-Street.dk drives af 100% frivillige kræfter, og ønsker derfor at vise dig en begrænset mængde af reklamer. Det gør vi for, at kunne skabe en minimal indtjening, som gør, at vi kan fortsætte vores arbejde med dette website. Derfor beder vi dig slå din Ad-blocker fra. Det håber vi giver mening for dig.