Kun været på markedet i få måneder

Når der i år skal placeres en vinder i den store konkurrence om at blive Årets Bil i Europa 2021, så er der særligt én bil som skiller sig ud i finalefeltet. Nemlig den frække og friske CUPRA Formentor.

Den hurtige performance bil er blandt finalisterne i feltet om at løbe med årets titel, og det sker til trods for at bilen blev lanceret for få måneder siden for første gang.

Bilen som er en performance-crossover fra Seats’ nyere selvstændige brand CUPRA, byder foruden sin størrelse på en kraftig 310-hestes TSI-turbomotor. Takket være firehjulstrækket og en 7-trins DSG-gearkasse, kan den sprinte til 100 km/t på blot 4,9 sekunder.

Eneste performance bil i finalen

Når man kigger på feltet af finalister for dette års Årets Bil i Europa 2021, så skiller denne CUPRA Formentor sig en anelse ud, fra de andre konkurrerende biler.

https://www.pro-street.dk/nicolaih/cupra-formentor-er-et-rendyrket-koncept/

Her er der nemlig tale om konkurrenter som Citroën C4, Fiat 500 Electric, Land Rover Defender, Skoda Octavia, Toyota Yaris samt Volkswagen ID.3. Og med udviklingen taget i betragtning, hvor alt jo går i retning af plug-in og elektrificering, så kan det godt overraske, at se så kraftig en bil i finalefeltet.

Større jury træffer afgørelsen

Når titlen skal gives til Årets Bil i Europa 2021, så uddeles den af en større jury.

I år består denne jury af hele 60 medlemmer af uafhængige motorjournalister og bileksperter fra intet mindre end 23 lande i hele Europa.

Gennem en længere process skæres feltet mere og mere ned, og i øjeblikket er der nu kun de førnævnte syv biler tilbage i kampen om den store titel.

Juryens formål er at udpege den bedste nye bil som har ramt markedet på det seneste, ud fra en række kriterier som design, teknologi, køreglæde, forbrug og sikkerhed.

Vinderen af Årets Bil i Europa 2021 afsløres via en livestreaming fra Geneve, den 1. marts 2021.

Fem hurtige om CUPRA Formentor:

  • Navn og model: CUPRA Formentor
  • Motor og hestekræfter: 2,0-liters TSI med 310 hestekræfter
  • Gearkasse og acceleration: 7-trins Automatisk DSG-gearkasse, 0-100 km/t på 4,9 sekunder
  • Topfart og moment: 250 km/t, 400 Nm
  • Danske priser på CUPRA Formentor VZ: Fra 464.990,- kroner

Se billeder af CUPRA Formentor i galleriet herunder: