Video: Her brænder Ferrari F40 op i Japan

Der er for få dage siden havnet en video på YouTube, fra noget der ligner en japansk nyhedsudsendelse. I klippet bliver der kort forklaret noget vi desværre ikke helt forstår, men billederne taler sit helt eget sprog.

Ude i kanten af vejen i Japans berømte Hakone Turnpike bjergområde, holder nemlig intet mindre end en vaske ægte Ferrari F40, omgivet af flammer!

Da Ferrari F40 kom på markedet, blev der kun bygget 1.300 eksemplarer. Langt de fleste er aldrig ude og køre, og bliver gemt væk i diverse garager under de helt korrekte forhold. Men en gang imellem sker det dog, at nogle af dem får lov til at komme ud og få luft under vingerne.

Men en gang af og til går det altså galt, når de dyrebare biler skal luftes. Det skete f.eks også da vi tilbage i februar 2020 postede en video, af en tilsvarende klassisk sportsvogn, der også gik op i flammer i millionbyen Monaco (klik på linket for at se videoen).

https://www.pro-street.dk/niki/ferrari-f40-saetter-prisrekord-paa-auktion/

Koster kassen på auktioner

For hver gang at et eksemplar af en special bil går op i flammer eller dør på andre måder, stiger værdien på de øvrige biler, der findes rundt om i verden. Og nu kan ejerne af de resterende modeller se frem til, at lige netop deres bil er steget yderligere i værdi.

Og de er ikke billige. Ferrari F40 er en af de modeller fra Ferrari, som ofte sælges for den højeste pris, når de en sjælden gang imellem dukker op på diverse auktioner.

For få uger siden blev der solgt et eksemplar i USA til intet mindre end 1.9 millioner dollars på en auktion. Men snart kommer endnu en under hammeren, og den forventes at kunne blive solgt for op mod 2.2 millioner dollars, når budrunden afsluttes!

Du kan se den triste video, helt i toppen af denne artikel.