Velkommen til den største klargøringsvirksomhed i verden

Videoen er på engelsk, oversat fra tysk og varer lige under en time.

Beskæftiger over 100 ansatte

Med lokation i Stuttgart i Tyskland, servicerer verdens største klargøringsvirksomhed op mod 4.000 biler dagligt og beskæftiger over 100 ansatte. Navnet er Mr. Wash, og her er alt fra buleoprettelse, håndvask og den traditionelle bilvask mulighed. Alt sammen samlet under ét tag.

De fleste bilentusiaster ville nok aldrig kunne drømme om at smide deres dyrebare bil ind gennem et samlebånd i en vaskehal, men alligevel trækker denne store virksomhed flere tusinde biler igennem systemet, hver eneste dag.

https://www.pro-street.dk/niki/guide-2020-her-er-to-billige-og-effektive-bilvaske-i-koebenhavn/

Bruger lige så meget varme om dagen som to hustande om året

Som ved enhver anden virksomhed der sælger noget, går det ud på at sælge kunderne den største mulige service som muligt, men du kan også blot bare vælge en helt basic løsning. Dog tilbydes der også komplet interiør rens, håndrens med voks, polering, buleoprettelser, glaspoleringer og meget meget mere.

For at have sådan en kæmpe virksomhed kørende på fuld damp, kræver det noget af en større industriel løsning. Derfor er der installeret masser af pumper, som henter vand op fra undergrunden, mens andre pumper sørger for at få brugt alt det genanvendelige vand fra de tidligere bilvaske, som er blevet renset og derfor er klart på ny.

Masser af teknikker bruges til at holde udgifter og diverse udslip så langt nede som muligt, men alene systemet til at holde noget af vandet varmt, kræver 6.000 kWh om dagen – som er nok til at producere varme til to gennemsnitlige husstande, om året!

I denne dokumentar kan du komme med ind i hele cyklussen, og alt arbejdet bag kulissen, når WELT Documentary kigger nærmere på den store virksomhed i videoen her i toppen af artiklen.

Galleri: Verdens største bilvask håndterer 4.000 biler om dagen