Porsche tager midten af podiet fra Mercedes

Porsche satte for nylig Nurburgring rekord udfordrende Nordschleife-bane og afsluttede omgangen på kun 6 minutter og 43 sekunder fladt. Det valgte våben var en 911 GT2 RS med et sæt aerodynamiske, affjedrings- og bremse-opdateringer fra eksperterne hos Manthey Racing.

Inden du siger at Porsche har snydt, så er Manthey Performance Kit faktisk tilgængelig for europæiske kunder gennem Porsches Tequipment tilbehørsserie.

[irp posts=”142128″ name=”2022 Porsche 911 GT3 Touring offentliggjort”]

Nurburgring rekord forsøget, som blev verificeret af en notar, skubbede den forrige ‘ringmester ud med lidt over 5 sekunder på den samme 20,8 kilometer lange bane. En Mercedes-AMG GT Black Series slog den tidligere rekord i november sidste med en omgangstid på 6: 43.616 på den lidt kortere 20,6 km rute.

Manthey´s GT2 gjorde det på 6: 38.835. Vi regner ikke med at det vil vare længe, før Mercedes, eller en anden producent, bestræber sig på at vælte Porsche fra midten af podiet.

Det er ikke ligefrem sådan at GT2 RS havde brug for en masse hjælp til at være en superstjerne på banen. Topperen af 911-serien leveres allerede med en dobbelt-turboladet 3,8-liters seks-cylindret boxer-motor, der producerer 691 hestekræfter og 750 Nm, med baghjulstræk og en syv-trins dobbelt-kobling transmission, der leverer hurtige og sprøde gearskift.

Manthey-køretøjet leveres også med GT2’s Weissach-pakke, der tilføjer i kulfiber til tagpanelet og ophængskomponenterne, titanium til rulleburet og magnesium til hjulene, for at spare yderligere på vægten.

Når der skal sættes Nurburgring rekord skal udstyret være i orden

Tequipment tilbehøret fra Manthey Racing endnu mere aggressivt. Det mest åbenlyse er de aerodynamiske opdateringer. De nye dele i fronten, det nye bundpanel i kulfiber, forhjulets luft guides, den nye bagspoiler og diffuser samt baghjuls aero-discs bidrager til en betydelig stigning i downforce.

Porsche sætter Nurburgring rekord

 

 

 

 

Under huden finder man et Manthey-designet coilover-affjedringssæt. Støddæmperne på fronten kan indstilles på tre forskellige stivheder og dem på bagakslen kan indstilles på fire. Specielle bremseklodser fra Porsche Ceramic Composite Bremsesystemet reducerer falmen, mens stål indhyller bremserne for at forbedrerfeedback og kontrol.

Slutresultatet er et køretøj, der kan klare Nordsløjfen 4,8 sekunder hurtigere end en standard GT2 RS. Porsche siger, at delene fra Manthey blev udviklet til at give deres løb-på-søndag-pendler-på-mandag-kunder en endnu bredere præstationsramme. For nu er programmet udelukkende tilgængeligt for de europæriske kunder.