Lamborghini Urus får masser af kulfiber

Det er ikke første gang, at vi ser en projektbil fra en aftermarket tuner, hvor det er gået ud over den heftige SUV, Lamborghini Urus. Og denne gang er det de tyske tunere fra Keyvany, som har været i gang.

Og netop som du ikke tror at Urus kan blive meget mere vanvittig og ekstrem, så giver tunerne alligevel den store SUV lidt af en overhaling!

Det ligner nærmest at ombygningen er foretaget af dem vi kender så godt fra Mansory, der jo er kendt for ligeledes at putte masser af kulfiber på deres biler og gøre dem helt vildt ekstreme. Men det er ikke tilfældet her.

Kulfiber kulfiber kulfiber

Tunerne fra Keyvany har sat et par kæmpe store 24-tommer fælge på bilen, med meget lave lavprofil dæk og en temmelig vild bredde. I kabinen er der også blevet plads til masser af lækre nye detaljer og materialer. Men det kan du jo lige se mere af, i galleriet i bunden.

På fronten er der kommet masser af kulfiber på forkofangerens store luftindtag hvor der også er monteret nye LED kørelys i en Y-form. Der er kommet kulfiber på underlæben og siderne, grillen foran er blevet skiftet ud med en kulfiber variant samt motorhjelmen er udskiftet med kulfiber og masser af luftudtag.

Hen af siderne er der blevet monteret et nyt sideskørt, ligeledes i kulfiber, mens der rundt om de store hjul er eftermonteret andre hjulkasser – igen i kulfiber. Spejlkapperne er også blevet udskiftet med mørke kulfiber kapper, og dertil er der kommet nye gæller og detaljer på selve forskærmene.

Bag på det gule monster, er det vist ikke nogen overraskelse, at der findes endnu flere kulfiberdele. Fra toppen og ned starter vi med en ny tagspoiler i flere lag, som sjovt nok er i kulfiber. Under bagruden findes en ny og ret ekstrem hækspoiler i kulfiber mens der på selve bagskærmen er kommet nye aerodynamiske elementer på – også i kulfiber.

Nederst finder vi en bagkofanger med en massiv diffuser, som delvist er i kulfiber og delvist har gule detaljer. I hver side finder vi de kæmpe store udstødningsrør.

Og faktisk har det hjulpet at putte alt dette kulfiber på bilen – fronten alene har sparet 34 kilo i vægt! Bagpå bilen har den nye bagkofanger givet at vægttab på hele 41 kilo.

Masser af power

Når så man er blevet rigtig træt af at læse om kulfiber dele og går videre til bilens performance, så finder man lidt nyt til den kraftige 4,0-liters twin-turbo V8-motor.

Den yder nemlig ikke længere “kun” 641 hestekræfter og 850 Nm fra fabrikken, nej, nu yder den hele 820 hestekræfter og 1.100 Nm!

Det betyder at den gule SUV nu flyver til 100 km/t på bare 3,3 sekunder! Det er dog ‘kun’ 0,3 sekunder hurtigere, end en ordinære model. Topfarten er dog også blevet øget en smule, så den nu går fra 305 km/t til hele 325 km/t.

Hvis du bare ønsker dig en lidt hurtigere og lettere Urus, end den Lamborghini selv bygger, så kan du faktisk i virkeligheden bare gå til fabrikken selv. Der er nemlig en variant på vej som hedder Urus ST-X, som lander senere i år.

Den er dog mere relevant hvis du kører racerløb, men den har tabt intet mindre end 550 kilo til forskel fra den ordinære model. En variant som kan passe til vejene af denne racerbils-version kommer nok også på et senere tidspunkt, men formentlig ikke før at Lamborghini får udgivet hybrid versionen, som de har arbejdet på i et stykke tid nu.