Foto: Politi.dk

Som følge af den store Corona-krise, som i øjeblikket hærger verden over, udsættes flere forskellige ting mens andet lukker helt ned. Det gælder også sanktionerne som sættes ind, hvis man overskrider fristen for syn af sin bil, fortæller Færdselsstyrelsen nu.

Derfor bliver der fra den 15. marts til den 15. maj 2020, ikke udskrevet bøder og klippet i nummerplader, hvis man overskrider sin synsfrist i denne periode.

For at opretholde færdselssikkerheden i Danmark, skal biler synes jævnligt. Det er med til at få de værste køretøjer væk fra vejene, til gavn for bilejeren selv og alle andre der færdes i trafikken. Men det giver samtidig bekymringer hos flere bilejere i disse dage, da de er nervøse for, om de kan nå at få synet sin bil i tide, når forskellige forhold kan gøre, at man ikke kan nå at få synet bilen i den pågældende periode.

Og for at imødegå denne situation, ændrer man nu midlertidigt på sanktionerne. Stort set alle synsvirksomhederne i landet, har dog stort set opretholdt deres aktivitetsniveau, siden det hele begyndte.

Ingen bøder og klippede plader i denne uge

Derfor kan du altså uden problemer, fortsætte med at køre i din bil, som ellers skulle havde været til syn i denne periode. For der er nemlig blevet udstedt en bekendtgørelse, som midlertidigt sætter en stopper for bøder og klippede nummerplader, for overskridelser i disse sager.

Hvis ikke Corona-krisen var i gang, kostede det ellers normalt 2.000 kroner at overskride bilens syn. Det sker dog først efter, at du modtager en påmindelse om syn samt en ny frist, hvor efter det koster. Efterlever man ikke den nye frist, gives der et påbud om at få synet og godkendt køretøjet eller helt at afmelde køretøjet i køretøjsregistret.

Følger man heller ikke det udstedte påbud, så vil det i sidste ende udløse endnu en bøde på yderligere 2.000 kroner, mens at Politiet bliver sat ind for at inddrage bilens nummerplader.