Når sommeren for alvor rammer, er det svært ikke at få lyst til at tage på ferie. For de fleste sker det i månederne juli og august, da det betyder masser af sol, rejser, oplevelser og meget mere. Og dertil hører ofte leje af en bil, så derfor er der lige lidt ting du skal huske på, hvis du skal skaffe dig selv en udlejningsbil.

Tip nummer et – Book din bil så snart som muligt

Ligesom du skal planlægge din rejse, købe billetter, tjekke at passet virker mv., så er det også en god ide at booke bilen allerede her. Hvis du tager på ferie i højsæsonen, og særligt i yderkanter som små øer eller bjerget landskaber, så vil du nok ofte opleve, at der er et begrænset udvalg af biler tilgængelige, når du lander i lufthavnen.

I Europa sker det ofte i månederne juni, juli, august og september, mens der i andre dele af verden kan være denne udfordring, i måneder som december og helt frem til april året efter. Og det betyder bare, at du kan risikere at din udlejningsbil har en langt højere pris, end hvis du booker på forhånd.

Hvis du booker på forhånd, er din bil derudover også klar til dig, så snart du ankommer. Så slipper du for at vente unødigt.

Tip nummer to – Sammenlign altid priserne på bilerne

For at gøre det nemmere for dig, så findes der masser af sammenlignings hjemmesider, som kan give dig den bedste pris. Det gælder f.eks også websitet Auto Europe, som hjælper dig med en god pris med bare få klik.

Dette website kan f.eks også hjælpe dig med at finde den perfekte bil, alt efter om du skal på romantisk køretur og bruge en cabriolet. Indsæt blot din destination og datoer, og derefter får du den rette bil til netop dit behov.

Tip nummer tre – Hold øje med ekstraudgifterne

En af de ting du skal være særligt opmærksom på, er de ekstraordinære udgifter, som er forbundet med udlejningen af bilen. I visse lande kan der være særlige udgifter som f.eks hvis chaufføren af bilen er under 25 år, eller ældre end 75 år.

Derudover skal du undersøge landet for, om der er lokale afgifter som motorvejsafgifter, da det kan øge dine ferieudgifter. Dertil kan der være udgifter forbundet med udlejningen, hvis du har behov for at aflevere din udlejningsbil på en anden lokation, end der hvor du hentede bilen.

Derfor kan et godt tilbud hurtigt gå hen og blive en dyr fornøjelse, hvis du ikke har læst det med småt. Hvis du booker i god tid, så kan du også ofte få lov til at annullere din booking, hvis du bliver forhindret, i nogle tilfælde helt ned til få timer før, at udlejningen skulle være fundet sted.

Tip nummer fire – Husk at have alle nødvendige dokumenter med dig

For at sikre en nem booking af din udlejningsbil, så er det vigtigt at du har alle dine nødvendige dokumenter klar, når du skal hente bilen.

Blandt de mange dokumenter, skal du have et gyldigt kørekort uden nogle restriktioner, et gyldigt pas eller ID kort, et kreditkort og dit booking nummer. I nogle lande kræves det, at du har haft dit kørekort i en længere periode, før du kan blive godkendt til at leje en bil.

Tip nummer fem – Tjek altid udlejningsbilen igennem

Så snart du har underskrevet kontrakten, er det tid til at afhente din udlejningsbil. Men her er der ting du skal være særligt opmærksom på.

Det anbefales på det kraftigste, at du gennemgår bilen på både det indre og det ydre. Tag meget gerne billeder af bilen hele vejen rundt og i detaljer, både før og efter udlånet. Kig efter skræmmer på kofangere, fælge og ridser i vinduerne, og på mærker og huller i sæderne, løse knapper på rattet eller andet.

Derudover hvis du har lejet en GPS, børnesæde eller andet, så kontrollér at disse genstande stadigvæk fungerer som de skal, når du aflevere bilen igen.

Dertil er det en god ide at notere sig, hvor meget brændstof der er på bilen når du afhenter den. Nogle udlejningsfirmaer tillader at aflevere bilen med næsten om tank, mens andre kræver at den skal være fuldtanket. Aflevere du den uden så meget brændstof i, kan du dog være sikker på, at du får lov at betale for det.

Alt du skal gøre nu, er blot at nyde din ferie! Via dette website kan du leje lige den bil du har brug for, som f.eks denne autocamper,  elektriske biler, SUV’er mm. Dertil kan du også finde andre udlejningsformer, som ’Car sharing’, personlige udlejninger, leasing mm.

Nu er det blot om at vælge den fede bil. God rejse!