fbpx

Norge vil forbyde brændstof-biler inden 2025

En artikel fortæller, at Norge som det første land i verden, vil forbyde brændstof-biler inden 2025

Norske politikere kan være på vej med et forslag, der vil forbyde brændstof-biler i 2025.

Om under ti år kan det være helt slut med brændstof-biler i Norge, hvis man skal tro på hvad artiklen fra det britiske magasin Independent fortæller.

Her er det kommet frem, at Norge som det første land i verden, vil forbyde brændstof-biler helt og aldeles inden år 2025. Det skal ske i kampen for at blive et af de mest økologiske lande i verden.

Politikerne i Norge fra begge sider af fløjene, er kommet frem til en række punkter der skal gøre det muligt at nå målet og derved gøre Norge 100% fri for brændstof-biler i 2025.

Men hvordan tabet af indtægterne herfra skal finansieres er et godt spørgsmål, da store dele af Norges indtægter kommer fra brændstof-industrien.

Tesla-boss jubler!

Ifølge den amerikanske el-bil producents skaber fra Tesla, Elon Musk, er Norge i gang med at gøre noget rigtig godt. Det meddelte han i en Twitter update, hvor han kommenterede følgende:

“Just heard that Norway will ban new sales of fuel cars in 2025. What an amazingly awesome country. You guys rock!!”

Tidligere har der været et forslag fra et af Norges partier, der gik på at salget af benzin- og diesel biler skulle ophøre i 2030. Og derved kommer dette forslag, målet lidt i forkøbet. Der bliver dog endnu diskuteret om detaljerne i forslaget, inden det endeligt bliver foreslået og om muligt vedtaget.

Hvis landet skal omlægges så markant, så kræver det dog også nogle nye afgifter på elektriciteten. Omkring 24 procent af Norge er i øjeblikket drevet af elektricitet, hvor der også bliver produceret en stor del vedvarende energi.

Tilmed blev der investeret store summer i vindmølle energi i 2013, som skal forøges allerede inden 2020.

Hvis forslaget bliver vedtaget og gennemført, er det spændende hvilke andre lande der kan gå med på den idé. Mon Danmark bliver det næste land i rækken?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button

Vi har begrænset din adgang

Pro-Street.dk drives af 100% frivillige kræfter, og ønsker derfor at vise dig en begrænset mængde af reklamer. Det gør vi for, at kunne skabe en minimal indtjening, som gør, at vi kan fortsætte vores arbejde med dette website. Derfor beder vi dig slå din Ad-blocker fra. Det håber vi giver mening for dig.