fbpx

Klistermærke skal tage kampen op imod indbrud i biler

Nyt tiltag mod indbrud i biler, skal hjælpe med til at forebygge denne kriminalitet, som forekommer i årstiden, hvor mørket tidligt falder på

Nyt klistermærke skal hjælpe imod indbrud i biler

I takt med at vi rammer den tid på året hvor dagene bliver kortere, forekommer der desværre også langt flere indbrud i biler, når først mørket er faldet på. Derfor lanceres nu et nyt klistermærke, som skal være med til at forebygge de mange indbrud i biler, som Politiet i øjeblikket får en masse anmeldelser omkring.

Nyheden kommer fra Østjyllands Politi, som fortæller at man hér oplever mange anmeldelser fra borgere, som har haft indbrud i deres biler.

Særligt i Aahus Kommune har der flere steder været mange og gentagende indbrud i private biler, og særligt én ting går igen ved mange af disse indbrud: Der ligger værdigenstande synligt fremme og let tilgengelige for en gerningsmand.

”Vi ser ofte, at tyven smadrer f.eks. en siderude og rækker ind og tager værdigenstande, der ligger lige umiddelbart indenfor. Vores bedste råd er derfor at tage sine værdigenstande med sig, også selvom man kun forlader bilen i få minutter, ” siger vicepolitiinspektør Gert Bisgaard.

Fem indbrud om dagen

Østjyllands Politi fortæller, at der i øjeblikket opleves anmeldelser i sådan en grad, at det svarer til fem indbrud i biler om dagen i gennemsnit. Tallet har dog været lavere under corona-nedlukningen, hvor mange har arbejdet hjemme, men er desværre stigende igen.

LÆS OGSÅ:
Maserati MC20 går forrest med treforken

Derfor vil politiet nu sætte ekstra fokus på problemet, og gå ud og klæde borgerne på med gode råd til, hvordan man kan mindske risikoen for indbrud i sin bil, fortæller Gert Bisgaard og fortsætter;

”Vi vil være til stede med den mobile politistation i de områder, hvor der er flest anmeldte indbrud. Betjentene giver gode råd og deler klistermærker ud, som skal hjælpe med at minde folk om at tage deres værdigenstande med fra bilen”, siger han.

Sæt klistermærket på indersiden

Hvis du tager imod klistermærket, kan du placere det på indersiden af din rude på bilen. Klistermærket kan derved også være med til at minde dig selv om, ikke at efterlade værdigenstande synligt fremme i bilen.

Det store gule klistermærke skal forhåbentlig også hjælpe tyvene med, ikke at begå indbrud i din bil, når de ser klistermærket.

Hvis du ønsker at få fat i et klistermærke, kan det afhentes gratis på alle østjyske politistationer.

LÆS OGSÅ:
EFTERLYSNING: Volkswagen Touran stjålet på Vestsjælland

Tre gode råd til at undgå indbrud i bilen:

» 1: Tøm bilen for værdier, fjern baggagerumsdække og åbn handskerummet, så det er tydeligt at se udefra, at der ikke er noget at komme efter

» 2: Parkér gerne et sted med masser af trafik, lys og evt. videoovervågning

» 3: Sæt politiets klistermærke i bilen, så tyven kan se, at der ikke er noget at komme efter

Kilde
Østjyllands Politi

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Back to top button

Vi har begrænset din adgang

Pro-Street.dk drives af 100% frivillige kræfter, og ønsker derfor at vise dig en begrænset mængde af reklamer. Det gør vi for, at kunne skabe en minimal indtjening, som gør, at vi kan fortsætte vores arbejde med dette website. Derfor beder vi dig slå din Ad-blocker fra. Det håber vi giver mening for dig.