fbpx

Flere mister kørekort efter weekendens store biltræf

Københavns Vestegns Politi var massivt til stede i weekenden - og nu står flere til at miste kørekortet

Pressemeddelelse, foto: Pro-Street.dk

Der var sæsonstart i København i weekenden, hvor flere tusinde mennesker var mødt op. Det samme var politiet fra Københavns Vestegns Politi, og de havde varslet en aktion mod det organiserede biltræf, lørdag den 6. april 2019. Efter aktionen står mindste otte personer nu til, at miste kørekortet betinget eller ubetinget.

SE OGSÅ: Kæmpe galleri fra Sæsonstarten 2019 i København

Efter flere erfaringer om at der til disse biltræf optrædes på en yderst uhensigtsmæssigt måde overfor nærlæggende beboere, valgte politiet at sætte hårdt ind mod motorlarm, hjulspin, høj fart og andre overtrædelser.

Ved Industribuen i Ishøj startede det hele, hvor Ishøj Kommune ellers på forhånd havde afspærret en privat parkeringsplads med betonklodser, og meldt offentligt ud at området var afspærret. Derfor rykkede det store biltræf videre til Helgeshøj Allé i Høje-Taastrup, hvor endnu flere valgte at deltage.

På det nye område i Høje-Taastrup, blev politiet bedt om at fjerne deltagerne af ejerne af parkeringspladsen, og i den forbindelse blev en mand sigtet for overtrædelse af straffeloven, fordi han ikke fulgte anvisningerne da han blev bedt om at forlade stedet. Det kostede ham 1.500 kroner, og en plet på straffeattesten.

Politiet på egnen fortæller, at de har fokus på disse arrangementer i den kommende tid, og flyttes det rundt, flytter de med. Derudover understreger politiet, at hvis grundejerne beder om at få ryddet grunden, så efterkommer politiet det.

LÆS OGSÅ:
Ny racerbane åbner i Tyskland

Efter nogle timer på den store parkeringsplads ved Helgeshøj Allé i Høje-Taastrup, blev det store arrangement flyttet yderligere til parkeringspladsen ved City 2, som dog er uden for Københavns Vestegns Politis område.

Ishøj Stationsvej brugt som racerbane

Ifølge pressemeddelelsen fra Københavns Vestegns Politi, blev der kørt rigtig stærkt på Ishøj Stationsvej.

Fartgrænsen er 70 km/t, men en fotovogn målte 110 biler, som alle havde for meget fart på. Af denne gruppe, står 18 personer til et klip i kørekortet og fire kan vente en frakendelse, heriblandt én person, som kørte intet mindre end 209 km/t!

I 50-zonen på Helgeshøj Allé i Høje Taastrup, blev der målt tre bilister i så høj fart, at de står til at miste førerretten ubetinget. En af dem var en 19-årig mand, som derudover får et kørselsforbud fordi han for anden gang har overtrådt fartbegrænsningen. Dertil er der to mænd på 22 og 26 år, som mister førerretten, fordi at de i forvejen stod med en betinget frakendelse for fart ved lignende arrangementer.

LÆS OGSÅ:
Ford Mondeo Shooting Brake?

En fjerde person, en mand på 28 år med børn i bilen, står til en betinget frakendelse, for at køre 91 km/t på området.

Vicepolitiinspektør Søren Enemark fortæller, at mindst to af dem var afhængige af deres kørekort i deres job.

Mange fik sigtelser for fejl og mangler

Ud over de mange hastighedsovertrædelser, blev der også rejst yderligere 60 sigtelser for diverse overtrædelser af færdselsloven i forbindelse med arrangementet.

Det blev givet ved f.eks fejl og mangler på bilerne, hjulspin mv.

På vejene et stykke fra hvor det hele foregik, blev der ved andre fartkontroller taget 232 bilister med for høj fart. Heraf står 14 til klip i kørekortet.

FAKTA VEDR. ADGANG PÅ ANDRES GRUND

Straffeloven
§ 264. Med bøde eller fængsel indtil 6 måneder straffes den, der uberettiget
1) skaffer sig adgang til fremmed hus eller andet ikke frit tilgængeligt sted,
2) skaffer sig adgang til andres gemmer eller
3) undlader at forlade fremmed område efter at være opfordret dertil.
Stk. 2. Begås de forhold, der er nævnt i stk. 1, nr. 1 og 2, med forsæt til at skaffe sig eller gøre sig bekendt med oplysninger om en virksomheds erhvervshemmeligheder, eller foreligger der i øvrigt særligt skærpende omstændigheder, kan straffen stige til fængsel indtil 6 år. Som særligt skærpende omstændighed anses navnlig tilfælde, hvor forholdet er begået under sådanne omstændigheder, at det påfører andre en betydelig skade eller indebærer en særlig risiko herfor.
(Den type overtrædelser vil blive påført straffeattesten).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Back to top button

Vi har begrænset din adgang

Pro-Street.dk drives af 100% frivillige kræfter, og ønsker derfor at vise dig en begrænset mængde af reklamer. Det gør vi for, at kunne skabe en minimal indtjening, som gør, at vi kan fortsætte vores arbejde med dette website. Derfor beder vi dig slå din Ad-blocker fra. Det håber vi giver mening for dig.