Dom i sag om biltyverier

Der er faldet dom i en sag med seks unge mænd i alderen 20 til 25 år, som alle er tiltalt for tyverier fra blandt andet bilforhandlere og autoværksteder.

De mange unge mænd er ved Retten i Næstved blevet tiltalt for tyverier i regionen på Midt- og Vestsjælland, hvor straffen blev fastsat til fængsel til dem alle, i en periode fra 10 måneder og op til 2 år og 6 måneder.

Der er blevet begået i alt 10 tyverier samt en række forsøg på samme, i starten af 2020. Alle hændelserne er sket i områderne ved Dianalund, Sorø, Holmegaard, Næstved og Køge. Dertil er de blevet tiltalt for et røveri mod en vareleverandør i Haslev, hvor de stak afsted med en ramme Cult Shaker samt en mobiltelefon.

SE OGSÅ: Oversigt over aktuelle efterlyste køretøjer

Stjal biler fra en autotransporter

Det hele begyndte den 24. januar 2020, da Politiet fik en anmeldelse om at en gruppe unge fyre var i gang med at stjæle biler fra ladet på en autotransporter i Sorø. Da Politiet ankom, blev to af de unge mænd anholdt på stedet, og har siden været varetægtsfængslet.

Mens efterforskningen var i gang, kom det frem i sagen at der var beviser for yderligere biltyverier fra forhandlere og værksteder i området, og yderligere personer blev anholdt. Det betød at der den 22. maj 2020 blev rejst tiltale mod i alt 6 personer, som nu alle er dømte i sagerne.

De seks tiltalte unge mænd blev ydermere kendt skyldige i andre forhold som følge af deres brugstyverier af motorkøretøjer samt databedrageri og overtrædelse af knivloven.