29-årig mand dømt 6 måneders fængsel

Københavns Vestegns Politi har været ude og fortælle, at man tilbage i januar oplevede noget lidt ud over det sædvanlige.

Her skulle man nemlig forsøge at få en bil bragt til standsning, som pludselig forsøgte at stikke af – i modsat retning på motorvejen.

Hændelsen skete fra Rødovre via Motorring 4 samt på Frederikssundsmotorvejen. Her kørte den 29-årige op mod 170 km/t i modsat kørselsretning på motorvejen! Samtidig havde han kørt over for rødt flere gange, og var derved ved at bringe andres liv i fare.

Anklageren i sagen, Liv Amnitsbøl fortæller, at der i sagen ikke kom nogle personer til skade. Det var blandt andet på baggrund af Politiets ageren, fortæller hun og fortsætter:

men det var bestemt ikke den nu dømtes skyld. At køre så vanvittigt, skal straffes markant – og det er også hvad der er sket i denne sag, hvor manden er blevet dømt efter anklageskriftet i fuldt omfang

Blev stoppet på motorvejen

Den 29-årige mandlige billist stoppede endeligt, da man på Frederikssundsmotorvejen fik bragt bilen til standsning. Det skete ved Harrestrup.

Manden var i besiddelse af en ulovlig kniv for 5. gang, som han i forbindelse med sagen også blev dømt for.

https://www.pro-street.dk/niki/politi-gaderaes-kostede-bilen-og-en-tur-i-faengsel/

I alt fik den 29-årige bilist frakendt sit kørekort i tre år, mens han skal 6 måneder i fængsel. Han tog samtidig betænkning i forhold til dommen, som ikke er under af de strengere vanvidsbilisme-regler.

De nye skærpede regler trådte nemlig først i kraft fra 1. marts 2021.