33-årig mand kan komme en tur i brummen efter deltagelse i gaderæs

Københavns Vestegns Politi melder her til eftermiddag i en pressemeddelelse, at Retten i Glostrup har fældet dom over en 33-årig mand fra Greve, som kan ende med en tur i fængsel efter at have deltaget i et ulovligt gaderæs arrangement, hvor han kørte om kap med en anden bil.

Det hele fandt sted en lørdag aften den 21. september 2019 omkring klokken 23:15, på en offentlig vej. Her var en masse mennesker samlet til et ulovligt gaderæs arrangement på Baldersbuen i Hedehusene.

Københavns Vestegns Politi har haft en særlig indsats i gang længe, rettet direkte mod ulovligt gaderæs. Og til dette arrangement fik Politiet så målt manden til at køre mindst 118 km/t, og det får nu konsekvenser for ham.

I dag fandt Retten ham nemlig skyldig i væddeløbskørslen, og i at overskride den tilladte hastighed på 50 km/t med hele 136%.

Specialanklager Charlotte Møgelhøj fra Københavns Vestegns Politi fortæller, at anklagemyndigheden har vurderet, at der med de samlede omstændigheder – arrangeret ulovligt kapkørsel i tættere bebygget område med kraftig acceleration og væsentlig fartoverskridelse med tilskuere, er tale om særlig hensynløs kørsel og at der derfor blev lagt op til fængelstraf. Og det er altså sket nu for den 33-årige mand fra Greve, som skal 30 dage i fængsel, hvis ikke at der udføres 40 timers samfundstjeneste.

Tilsvarende straf er brugt tidligere

Pressemeddelelsen fortæller, at der tidligere også har været brugt en ligende strafpraksis i andre sager, og at Retten altså derfor fulgte samme linje i denne pågældende sag.

Ud over fængselsstraffen hvis ikke der udføres 40-timers samfundstjeneste, skal han betale 9.000 kroner i bøde og dertil blev han frakendt førerretten ubetinget i et år.

Den dømte mand mødte ikke op til retsmødet, og kan nu anke eller modtage dommen.

ARKIVFOTOS: