Viktor Buus var i Monaco, da den nye BMW 8-Serie Coupé kom forbi

Foto: Viktor Buus Kristensen / Viktor.B.Photography

Under en ferie i Monaco, kom den nye BMW 8-Serie Coupé pludselig kørende. Ikke ret smart tænkt, hvis man vil holde den i fred, når der samtidig foregik Top Marques Monaco 2018, som samler tusinder af carspottere, som alle har en YouTube kanal.

Selvom der ikke er mange informationer om den nye BMW 8-Serie Coupé endnu, så er der alligevel blevet afsløret lidt detaljer om bilen.

Modellen på billederne er den kommende M850i, som er variaten lige under M8. Den vil komme med firehjulstræk som standard, så man kan forvente at den får tilhørende ‘xDrive’ på sin model betegnelse.

I øjeblikket tester BMW den nye 8-Serie i Wales, for at færdiggøre bilen til produktionen. Her går man op i at gøre bilen så dynamisk som muligt, og BMW lover at bilen bliver fuld af “Highly dynamic handling characteristics”, hvor man vil gå ind og give bilen et lavt centerpunkt for bedre greb, hård undervogn og et mere stift chassis.

Det er også blevet bekræftet at bilen får ‘Active Roll Stability, elektroniske støddæmpere og en nærmest helt ny motor. BMW fortæller, at den nye V8-motor er helt nyproduceret, og den yder 67 hestekræfter og 100 Nm mere end den tidligere model, uden at det koster på vægten. I varianten M850i xDrive, vil motoren yde 523 hestekræfter og hele 750 Nm helt nede fra 1.800 omdrejninger!

For at få flyttet alle disse mange kræfter til alle bilens fire hjul, udvikler BMW også en ny gearkasse, i stil med den kendte 8-trins Steptronic sportsgearkasse for at opnå endnu hurtigere gearskift end tidligere.

Den nye BMW 8-Serie Coupé er blevet lovet at komme til salg senere i år, mens vi forventer at se en M8-model på et senere tidspunkt, dog stadigvæk her i 2018.

[nggallery id=782]