Når din gamle Mini skal bores op, og være endnu sjovere end før

Hvis du går og synes at din gamle Mini aka Mr. Bean bil er lidt for kedelig og trænger til at blive lidt sjovere her i “Corona-ferien”, så kunne en motortuning måske være en vej at gå.

Det er ihvertfald tilfældet som er sket her, hvor YouTube kanalen ‘Officially Gassed’ har set nærmere på denne Mini, som har fået en anden og ret pumpet VTEC motor fra den japanske Honda Civic. Det betyder hele 370 hestekræfter på bilens små hjul.

“Engine Swaps” som det kaldes i udlandet, er et ret velkendt emne hos de fleste bilfanatikere. Det meste kendte er nok den lille Mazda MX-5, som flere gange har fået monteret en hardcore Corvette motor, det såkaldte ‘LS-Swap’, men også en Porsche Cayman har tidligere fået monteret en stor Ford Mustang Coyote V8-motor ned under motorhjelmen.

Californisk værksted giver dig Accord motor

Dertil har der været projekter, med f.eks en twin-turbo diesel Chevy Camaro og en Mazda MX-5 (Miata), som fik monteret en 685 hestekræfters stærk Hellcat motor.

Rundt om på nettet findes der historier om andre klassiske Mini, som også har fået sig en Honda VTEC motor under hjelmen. Her findes f.eks én med en B16 Honda VTEC 1,6-liters motor med en GT3076R turbolader monteret, hvilket ser helt vildt ud fordi at motorrummet er åbent hele tiden. Og i Californien findes der sågar et desideret tuningsværksted, som tilbyder at smide en Honda Accord V6 motor, ned i de klassiske Minier.

0-100 km/t på bare 5,3 sekunder

I videoen i denne artikel, kommer du til at se nærmere på et britisk projekt. Her møder vi ejeren Dan, som viser sin Mini frem der rummer en 1,8-liters B18C4 motor fra en Honda Civic VTi. Før den blev ombygget og modificeret, havde den en ydelse på kun 169 hestekræfter. Men det er altså lang tid siden, og betyder at bilen nu yder hele 369 hestekræfter på forhjulene, blandt andet takket være en Precision 5431 turbolader.

Derudover har han givet den lille Mini en K-Tunet skifteenhed, som kan skifte mellem bilens boost fra højtydende til lavtydende og omvendt.

I videoen kan du se en test af forskellen, ved en 0-100 km/t test. På lav boost klarer den distancen på lige over seks sekunder, mens den på høj ydelse løber afsted på samme distance på bare 5,38 sekunder.

Se billeder af den lynhurtige Mini i galleriet herunder: