Foto: Hr. Landin

Volkswagen Golf 8 som prototype i Danmark

En af vores læsere var skarp, da han her til eftermiddag blev overhalet af en konvoj af tysk-indregistrerede Volkswagen Golf. Blandt de fire biler, var to eksemplarer af den kommende ottende generation, af Volkswagen Golf.

De to prototyper er blevet spottet helt oppe i det nordlige Sverige, tidligere på ugen, hvor de var i færd med at blive testet i den ekstreme kulde. Og bilerne var formentlig på vej retur til Tyskland, da vores læser blev passeret af dem.

Selvom prototyperne er pakket godt ind i camofolie, så ved vi en del om bilerne.

LÆS OGSÅ: Ser du en prototype? Så tip os!

Folien skjuler meget af bilens detaljer, men det er faktisk muligt at se rigtig meget af designet.

På fronten kan det tydeligt ses, af forlygterne f.eks bliver meget brede og “trækkes” ud i siderne næsten til hjulkasserne, mens frontgrillen i midten ser forholdsvis lukket ud. I bunden er der dog et bredt område med luftindtag, mens man kan fornemme at der under forlygterne er store luftindsugninger i begge sider.

Baglygterne er godt skjult, men zoomer man ind kan man fornemme, at lygtedesignet bliver lidt i stil med den nuværende Tiguan. Taglinjen er lav bagtil og så er der monteret en forholdsvis stor tagspoiler i toppen.

Skulle snart lanceres

Oprindeligt skulle bilerne snart lanceres officielt, men Volkswagen har for nyligt udskudt præsentationen. Det bliver dog stadigvæk i år, at bilerne vises frem officielt.

Derudover er det blevet bekræftet her op til weekenden, at både GTI og R-udgaverne, også bliver en realitet, dog først lidt senere, omkring 2020.

De ordinære versioner af Europas bedst sælgende bil, er planlagt til at lande på markedet i første del af 2019. GTI kommer sent på året, og måske først i 2020 til det Australske marked.

I et interview med Wheels Magazine, udtalte en person fra Volkswagen at GTI lander på deres markedet i slutningen af året, og måske først som sagt i 2020. Om den pumpede GTI variant lander på det Europæiske marked før den tid, vides dog ikke. Men vi kan nok godt forvente at den lander hér først.

R400 konceptet er droppet for nu

Volkswagen har tidligere været ude og fortælle lidt om næste generation af Golfen, og kaldt den for intet mindre end fantastisk og en “performance king”. Derudover har de også bekræftet at konceptet fra 2014, R400 Concept, desværre ikke bliver en realitet. Kunderne vil simpelthen ikke betale for en Golf med 400 hestekræfter, og de øget driftsomkostninger sådan en sportsvogn kræver.

GTI modellen har tidligere været rygtet, at den kunne ende som en hybrid variant. Men det er nu blevet afkræftet igen, og GTI forbliver en benzinbil. Under hjelmen får den en 2,0-liters TSI motor, hvor ydelsen spås at være lidt kraftigere end Golf 7 varianten.