Video på vej

Ny Mercedes-Benz EQA i Danmark, dagen før lanceringen

En snæver kreds af danske motorjournalister, har fået en invitation til at få lov at prøvekøre den nye elektriske Mercedes-Benz EQA i København, dagen før at bilen har sin officielle lancering. Vi er dog ikke inviteret med, men derfor skal du ikke snydes for billeder af prototypen.

Billederne viser den nye elektriske Mercedes-Benz EQA, der allerede havde skulle have haft sin officielle debut, som desværre blev udsat pga. Covid-19. Så derfor er den nye officielle lanceringsdato sat til i morgen.

Kommer sammen med søsterbilen EQB

2021 Mercedes-Benz EQA er den næste bil i rækken af fuld-elektriske biler, fra den store tyske fabrikant som også har lanceret biler som Mercedes-Benz EQC, der er noget større.

EQA er bygget på platformen for GLA-klassen, mens en EQB også er på vej, som er bygget på GLB-platformen.

Begge af disse to sidstnævnte biler, deler mange elementer med hinanden, særligt på designet. EQB bliver lidt mindre slank til forskel for EQA, og begge biler byder f.eks på nye forlygter og baglygter og lukkede grille på fronten.

I kabinen forventes det også at begge biler har stort set samme design på nærmest alt, fra sæder til instrumentering mm.

https://www.pro-street.dk/niki/opraab-til-vores-laesere-hjaelp-os/

 

Ukendt mængde power

Det vides ikke på nuværende tidspunkt, hvad der findes af ydelse på bilens drivkraft. Dog ved vi, at den er fuld-elektrisk, og derfor ikke får hjælp fra nogen brændstofmotor.

Forskellige medier fremhæver, at hvis man skal tage udgangspunkt i EQA konceptbilen fra 2017, så kunne den nye Mercedes-Benz EQA godt indeholde en blanding af en batteripakke og en elektrisk motor, som sammen har en ydelse på 258 hestekræfter og 500 Nm i kombination med hinanden.

Den mængde power ville ikke være helt tosset, for den lille elektriske crossover, men det endelige motorprogram ender nok med også at tilbyde en variant med en enkelt motor.

Konceptbilen fra 2017 havde et 60-kWh lithium-ion batteri med en rækkevidde på anslået omkring 400 kilometer. Det lå dog i en to-dørs crossover konstruktion, så derfor må det forventes at den endelige version af Mercedes-Benz EQA formentlig byder på noget ganske andet.

Som sagt har Mercedes-Benz EQA sin officielle lancering i morgen, så der forventer vi at vide mere om bilen. Indtil da, kan du se billeder og video af prototypen lige her.

GALLERI: 2021 Mercedes-Benz EQA