Spyshots afslører ny Volkswagen Golf Variant

Foto: Walter Vayr

Den nye Volkswagen Golf i Hatchback versionen er knap kommet på markedet, før spionbilleder (såkaldte Spyshots) dukker op af den næste model, som bliver Variant-versionen. Og disse billeder afslører, at det kommende design på bilen ikke er noget, som umiddelbart overrasker.

Den nye front på Golf er ellers noget som har delt vandende, men når man ser bilen i virkeligheden er det måske ikke så vulgært igen. Men det vil naturligvis altid være en smagssag, i den nye elektroniske Golf.

Billederne er havnet på nettet for få dage siden, og viser den nye Volkswagen Golf Variant som nærmest er klar til produktionen.

2020 Volkswagen Golf Variant

To prototyper testes i Tyskland

Billederne viser to forskellige prototyper som testes på vejene rundt om i Tyskland, med næsten ingen camouflage monteret flere måneder før bilen har sin officielle debut.

Fronten på bilen viser ikke nogle nye detaljer, da den bliver identisk med den nuværende Hatchback variant, mens bagenden har mindre tildækning hist og her for at sløre mindre detaljer. Baglygterne er f.eks pakket godt ind, og fremstår på billederne som designet fra den gamle model. Det færdige design må derfor forventes anderledes, men størrelsen på lygterne er formentlig ikke meget anderledes, under de falske klistermærkelygter.

Den nye Golf Variant er ikke årets mest spændende bil, men en vigtig brik i Volkswagen koncernens modelprogram, trods det store boom som SUV og Crossover modellerne ellers har fået de senere år.

Ikke noget nyt om R-varianter

Der er dog stadigvæk plads til en stor praktisk stationcar i modelprogrammet, og når den nye Volkswagen Golf Variant lander på markedet, så skal den tage kampen op mod rivalerne som Ford Focus, Skoda Octavia, Seat Leon, Peugeot 308 mm.

Motorprogrammet for Golf Variant bliver med stor sandsynlighed det vi kender allerede fra den nuværende Golf Hatchback, hvilket betyder et stort udvalg af benzin- og dielsel motorer samt en elektrisk variant. Der er på nuværende tidspunkt intet nyt omkring en kommende Volkswagen Golf R Variant, ej heller en ny Golf GTD Variant, men vi håber naturligvis at disse to performance versioner finder vej til modelprogrammet på et eller andet tidspunkt senere.

Hvad angår bilens store kapacitet i bagagerummet, så er der ikke nogle præcise informationer herom endnu. Dog ved vi at den nuværende Hatchback version deler samme kapacitet som den gamle model (380 liter), hvorfor at det også spås at den nye Variant-version ender med at have samme litermål i bagenden (605 liter).

Den officielle debut for Volkswagen Golf Variant finder formentlig sted enten i løbet af de næste måneder, eller engang i starten af næste år, og vil med stor sandsynlighed ske side om side med Golf Alltrack-versionen.