Åben Ford Focus ‘Speedster’ fra Rusland

Rusland er kendt for mange sære og mystiske ting, foruden de mange trafikuheld i trafikken som bliver optaget på dashcams.

Men nu kan et “værksted” også skrive sig på listen over vilde projekter, med deres åbne version af en gul Ford Focus ‘Speedster’. Den er bygget på en form for værksted et sted i Rusland, som de kalder for ‘Ford-Market’. Her er også masser af andre spændende Ford projekter, hvis du kigger på deres Instagram profil.

Den gule åbne Ford Focus bære navnet ‘Speedster’ til sine fulde fem, da projektbilen hverken har forrude, sideruder eller nogen former for tag. Derudover er dørene også fjernet og erstattet med nogle lukkede sider, som ikke kan åbnes.

I den lille kabine er der også kun blevet plads til to personer, da bagsædet helt er væk og bagenden lukket af.

Derfor minder bilen i dens design og udformning utroligt meget om den noget dyrere og fabriksbyggede McLaren Elva, eller den måske lidt mere kendte Ferrari Monza SP2 som ligeledes begge er åbne to-personers biler uden forruder, tag og døre. Her kan du også læse mere om den frække Aston Martin V12 Speedster.

Minder om gammel Ford model

Selvom denne hjemmebyggede udgave af en åben Ford Focus ‘Speedster’ er noget for sig, så er det set før at Ford selv har bygget en bil, som også kun havde plads til to personer.

Der er naturligvis tale om den gamle Ford StreetKa, som tilbød en to-personers cabriolet med mulighed for at lukke taget og åbne dørene. Bilen kunne den gang fås med enten et manuelt kalesche tag eller fast tag i en let konstruktion.

Udviklingen går dog i retning af, at køberne efterspøger SUV-biler mere og mere, hvorfor at vi desværre nok slet ikke skal forvente at de store producenter ligger alt for mange kræfter i at udvikle, bygge og tilbyde små to-personers cabrioleter til os i årene der kommer.

Du kan se billederne af det vilde projekt i galleriet herunder: