fbpx

Tesla Model X offentliggjort

Så trak Tesla endelig sløret af deres nye SUV, Model X

Model X har en betydelig snært af Model S omkring sit udseende, hvilket har givet bilen, en særdeles slank profil for en SUV. Dette har, kombineret med en automatisk spoiler med tre indstillinger, hjulpet Model X med at holde sin drag koefficient på 0,24.

Det mest interessante ved Model X er, hvad Tesla kalder “Falcon Wings” dørene, der giver nem adgang til den tredje sæderække ved at åbne vertikalt. En anden praktisk anordning er, hvad Tesla selv kalder verdens største forrude, der giver et panoramisk udsyn til både føreren og passagerene.

Der kan vælges mellem et 7- eller 6-sæders layout, der placeres på hhv to måder (2+3+2 eller 2+2+2). Den tredje række af sæder kan foldes fladt, mens den anden række er designet til  at “maximere passagerkomfort, benplads og lagerplads under sæderne”. Model X får den 17-tommer touchskærm vi kender fra Model S.

Batterierne monteres under gulvet, hvilket giver Model X et lavt tyngdepunkt for en SUV, og samtidig styrker konstruktionen mod sammenstød fra siden. Lagerpladsen, i fronten, er blevet designet til at fungere som deformationszone ved kollision.

Der er, til at starte med, kun to modeller, der begge vil have firehjulstræk. Den første model, kaldet 90D, vil have en 190 kW el-motor, på hver aksel, der giver en 0-100-tid på lidt under 5 sekunder. Den samlede effekt svarer til omkring 510 hk. Batterierne har en estimeret rækkevidde på 414 km.
Den anden model hedder P90D, og er udstyret med en 190 kW el-motor på forakslen og en 370 kW el-motor på bagakslen. Den samlede effekt svarer her til 750 hk. I P90D vil i “Standard Mode” kunne klare 0-100 km/t på 3.9 sekunder, men i den opgraderede “Ludicrous Mode” vil det være muligt på bare 3.2 sekunder. Det betyder, at denne 7-personers familie-SUV kan (i en spurt) følge med en Porsche 911 Turbo.

Listen over ekstraudstyr omfatter bl.a luftaffjedring og laserguidet cruise control, der kan foretage nødbremsning ved motorvejshastigheder. En særlig ekstrafunktion kaldet “bioweapon defense mode” fungerer gennem klimaanlægget for at skabe et overtryk i kabinen, der beskytter passagerene.

Hvis du bestiller en Model X lige nu, vil bilen blive leveret engang efter sommerferien 2016.

[nggallery id=485]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button

ADGANG BLOKERET

Vi driver dette website af 100% frivillige kræfter, og derfor har vi behov for at vise reklamer til dig i en stærkt begrænset mængde. Reklamerne giver os en indtjening, så vi kan fortsætte med at drive dette website, og du kan komme forbi og få dit daglige fix af bilnyheder. Det håber vi giver mening, for dig.