fbpx

Ny Audi SQ5 TDI på markedet til sommer

Audi´s nyeste SUV har mere moment end en Ferrari F12 Berlinetta

Hjertet af Audi´s nye SQ5 er en 3.0-liters V6 bi-turbodieselmotor, der gør nytte af et semi-hybridsystem. Ud over de to turboer er motoren udstyret med en EPC (Electric Powered Compressor).

EPC´en bliver drevet af en pakke af lithium-ion batterier monteret under bagagerummet. Systemet er aktivt op til 1650 omd./min, hvor turboerne endnu ikke leverer deres fulde ladetryk, hvilket er med til at give motoren en bedre respons.

Implementeringen af EPC-systemet har også forbedret forbruget. Resultatet af den nye motorteknologi er 350 hk og hele 700Nm. Audi lover samtidig en forbedring af forbruget på op til 0,7 liter / 100 km.

SQ5 skal bruge 5,1 sekunder for at nå det som Audi kalder “highway speed”, som vi mener er Audi´s måde at sige 100 km/t. Som sædvanlig er topfarten elektronisk begrænset til 250 km/t.

Gearkassen er stadig den 8-trins triptronic-gearkasse, som via firehjulstrækket kan sende op til 70% af effekten til forhjulene og op til 85% til baghjulene.

LÆS OGSÅ:
Motorshow 2016 i Messecenter Herning

De visuelle opgradinger er diskrete, men giver, samlet set, et mere aggressivt udtryk end den almindelige Audi Q5. Som standard er SQ5 udstyret med 20-tomme fælge, men der kan vælges et sæt på 21 tommer på listen over ekstraudstyr.

Den nye Audi SQ5 kommer til danske forhandlere i løbet af sommeren 2019, og i Tyskland får den en startpris på 67.750,- Euro.

[nggallery id=1023]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Back to top button

Vi har begrænset din adgang

Pro-Street.dk drives af 100% frivillige kræfter, og ønsker derfor at vise dig en begrænset mængde af reklamer. Det gør vi for, at kunne skabe en minimal indtjening, som gør, at vi kan fortsætte vores arbejde med dette website. Derfor beder vi dig slå din Ad-blocker fra. Det håber vi giver mening for dig.