fbpx

Ferrari GTC4Lusso afløser FF

I 2011 introducerede Ferarri den nok mest omdiskuterede bil det år, Ferrari FF. Nu er det blevet tid til anden generation af Ferrari-firehjulstræk.

Selvom navnet er nyt, er GTC4Lusso egentlig ekstremt faceliftet FF. Folkene fra Maranello har gjort et fantastisk job med at forbedre udseendet. Fronten har et langt mere elegant udtryk, og bagenden ligner nu noget, der er et Ferrari-logo værdig. Ferrari siger at designet, specielt af bagendens diffuser, har hjulpet meget på bilens aerodynamiske egenskaber.

Interiøret har fået en mindre overhaling, og kabinen virker meget mindre rodet, end den man fandt i FF. I midten af kabinen findes den nyeste version af Ferrari´s infotainment-system, der styres fra et 10,25-tommer HD-display. Takket være en mere kompakt airbag, har det været muligt at montere et mindre rat, hvorpå man finder Ferrari´s Manettino-knap, der ligeså har fået et nyt design.

Dem af jer, der nervøst venter på at se ordene “V8”, “bi” og “turbo” kan godt ånde lettet op. Ferrari har beholdt pragteksemplaret af en 6,2-liters V12 under hjelmen. Effekten er blevet øget fra 651hk og 683 Nm til 680 hk og 697 Nm og 80% af momentet er til rådighed allerede ved 1750 omd/min.
Effektforøgelsen har resulteret i en 0-100-tid på 3,4 sekunder, hvilket er 0,3 sekunder bedre end FF. Topfarten er dog uændret, men mon ikke 335 km/t er nok for de fleste.

Ferrari GTC4 Lusso er ganske vidst den mest “hverdagsagtige” model hos Ferrari (hvis sådan en findes), men for at understrege at der stadig er snakke om en seriøs superbil, har Ferrari monteret baghjulstyringen fra Ferrari F12tdf.
Til baghjulstyringen hører et system kaldet “Slip Side Control” der sammen med det elektroniske differentiale og bilens firehjulstræk giver GTC4Lusso kontrol over det høje moment selv på snegladte veje.

Ferrari GTC4Lusso får premiere under udstillingen i Geneva, i starten af marts.

[nggallery id=538]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button

ADGANG BLOKERET

Vi driver dette website af 100% frivillige kræfter, og derfor har vi behov for at vise reklamer til dig i en stærkt begrænset mængde. Reklamerne giver os en indtjening, så vi kan fortsætte med at drive dette website, og du kan komme forbi og få dit daglige fix af bilnyheder. Det håber vi giver mening, for dig.