fbpx

Aston Martins næste top-model

Aston Martin DBS Superleggera er englændernes vildeste Super-GT

Vi har i, den seneste tid, gået og glædet os til at se, hvordan Aston Martin ville bringe DBS-navnet tilbage i deres model-lineup, hvilket de har gjort med ekstra wow-faktor. Den nye bil oser af hestekræfter og stil, hvilket er passende, da Aston Martin DBS Superleggera skal tage over for Vanquish S som Aston Martins ‘flagskibs-model’.

Bilen er baseret på en revideret version af den aluminiumsplatform, som oprindeligt blev brugt til DB11.
Super-GT´en vil gøre brug af dobbelt ønskebensaffjedring på fronten og multi-link affjedring på bagakslen. Ligesom DB11, vil DBS Superleggera have tre køreindstillinger, GT, Sport og Sport Plus.
Under motorhjelmen finder man en modificeret version af den 5,2-liters bi-turbo V12, der nu yder 715 hk og 900 Nm, hvoraf sidstnævnte er tilgængeligt fra 1,800 – til 5,000 o/m. For at optimere vægtfordelingen, samt bilens samlede tyngdepunkt, er motoren monteret så lavt og så langt tilbage som muligt.

LÆS OGSÅ:
Spyshots: 2015 Porsche Cayenne facelift

De mange hestekræfter sendes til baghjulene via en ny 8-trins automatisk gearkasse fra ZF og et mekanisk LSD med TV (Tourqe Vectoring) for at optimere kraftlevering i svingene og under hård acceleration.Aston Martin oplyser, at DBS Superleggera leverer ydelse og respons som en superbil, kombineret med raffineringen og komforten af en klassisk GT-bil. Sprinten til 100 km/t er ovre på bare 3,4 sekunder, og holdes pedalen mod tæppet, viser speedometeret 160 km/t efter 6,4 sekunder. Topfarten er elektronisk begrænset til 340 km/t.

Som standard kommer bilen med et hav af læder og Alcantara i kabinen, dæktryksmonitorer og et infotainmentsystem med integreret navigationssystem og 360 graders parkeringsassistance. Det vil være muligt at vælge mellem to 21″-fælgedesign, som begge vil blive monteret på Pirelli-dæk specielt designet til DBS Superleggera.
Der vil, med meget stor sandsynlighed, være mulighed for at tilføje lidt ekstra til den allerede høje startpris (304995$), ved at sende bilen gennem Aston Martins Q-afdeling.

LÆS OGSÅ:
McLaren 600LT Spider får fastsat premieredag
[nggallery id=850]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Back to top button

Vi har begrænset din adgang

Pro-Street.dk drives af 100% frivillige kræfter, og ønsker derfor at vise dig en begrænset mængde af reklamer. Det gør vi for, at kunne skabe en minimal indtjening, som gør, at vi kan fortsætte vores arbejde med dette website. Derfor beder vi dig slå din Ad-blocker fra. Det håber vi giver mening for dig.