fbpx

Aston Martin vil bygge el-drevet Rapide

Aston Martin Rapide E bliver firmaets første elbil

Aston Martin har bekræftet at de, i 2019, vil lancere en 100% elektrisk version af deres luksus-sedan, kaldet Rapide E. Aston Martin vil kun bygge 155 eksemplarer af den øko-venlige Rapide, som alle vil rulle af samlebåndet på firmaets nye fabrik i det sydlige Wales, i slutningen af 2019.

Aston Martin har arbejdet sammen med Williams Advanced Engineering for at løse den tekniske opgave at få en 65 kWh batteripakke under den lange motorhjelm, der til daglig huser en 6-liter V12. Aston Martin siger at batteriets rækkevidde bliver over 322 kilometer. De to elmotorer leverer samlet 602 hk. Konverteringen har resulteret i en estimeret topfart på 250 km/t, hvilket er væsentlig mindre end bilens benzinslugende modpart. Til gengæld siger Aston Martin at 0-100-tiden vil ligge på under fire sekunder.

Aston Martin siger at opladningstiden på batterierne vil være lige under 300 km per time, hvis man altså har adgang til en 400V 50kW oplader.

LÆS OGSÅ:
Over 500 hestekræfter i ny G-Power Bimmer

Aston Martin vil, som det kan ses på de offentlige skitseringer, ændre eksteriøret af bilen for at minimere vindmodstanden og derved hæve rækkevidden. Derudover er der foretaget ændringer i affjedringen, chassiset og for at for at understrege bilens dynamiske egenskaber bliver effekten sendt til baghjulene gennem et LSD.

[nggallery id=919]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Back to top button

Vi har begrænset din adgang

Pro-Street.dk drives af 100% frivillige kræfter, og ønsker derfor at vise dig en begrænset mængde af reklamer. Det gør vi for, at kunne skabe en minimal indtjening, som gør, at vi kan fortsætte vores arbejde med dette website. Derfor beder vi dig slå din Ad-blocker fra. Det håber vi giver mening for dig.