fbpx

Alieno Arcanum: Bulgariens første hyperbil

En el-bil med en teoretisk topfart på 488 km/t

Alieno Arcanum vil blive tilbudt i fire motorvarianter med hhv. 2610 hk og 4440 Nm, 3482 hk og 5920 Nm, 4351 hk 7400 Nm, samt topmodellen med 5221 hk og 8800 Nm. Alieno har endnu ikke nævnt accelerationstiderne, men hævder dog at den hurtigste version, Alieno Arcanum RP5, vil have en topfart på 488 km/t. Hvis oplysningerne viser sig at være sande, vil det være en enorm præstation for det kun tre år gamle firma.

For at stoppe bilen igen fra 488 km/t har bilen tre bremsesystemer, der tæller et traditionelt hydraulisk system, et regenererende elektromagnetisk bremsesystem samt aktiv aerodynamik. Det vil også være muligt at udstyrer bilen med en bremsefaldskærm.

Den enorme effekt bliver gjort mulig ved at have op til 6 motorer ved hvert hjul. Det betyder at Alieno Arcanum RP5 vil have 24, individuelt kontrollerede, AC tre-fasede axial-flux elektriske motorer.
Batteripakken består af graphene LiPo-celler og har, afhængig af den valgte model, en kapacitet mellem 60 kWh og 180 kWh, hvoraf den største giver en rækkevidde på op til 1020 km.

LÆS OGSÅ:
Streetfire Drift Series 09 (Elro Drift Challenge)

Alieno Arcanum vil blive tilbudt i tre udstyrsniveauer, STR (Street), TRC (Track) og RCE (Race), alt efter, hvor spartansk kunderne ønsker interiøret. Alieno har endda udtalt, at de er villige til at forberede et eksemplar som møder regulativerne for LMP1-kategorien ved Le Mans, hvis batteri-drevne biler får lov at deltage.

Alieno siger at de kun vil fremstille Arcanum på en pre-order-basis. Basisprisen varierer fra 750000 til 1,5 millioner euro, og leveringstiden vil variere mellem 18 og 30 måneder afhængig af kundernes individuelle specifikationer.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Back to top button

Vi har begrænset din adgang

Pro-Street.dk drives af 100% frivillige kræfter, og ønsker derfor at vise dig en begrænset mængde af reklamer. Det gør vi for, at kunne skabe en minimal indtjening, som gør, at vi kan fortsætte vores arbejde med dette website. Derfor beder vi dig slå din Ad-blocker fra. Det håber vi giver mening for dig.