fbpx

XKR-S den hurtigste Jaguar nogensinde

Den hidtil hurtigste serieproducerede Jaguar præsenteres på biludstillingen i Geneve den 1. marts.

XKR-S den hurtigste Jaguar nogensinde, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og Biltests

XKR-versionerne er kendt som de skrappere, performance-orienterede udgaver af Jaguar XK, så man skulle tro, at det var nok for det engelske bilmærke. Især efter at specialversioner som XKR Goodwood Special og XKR-75 er blevet tilføjet sortimentet.

Men næ nej, Jaguar vil have mere. Og det vil kunderne tilsyneladende også. Derfor bliver der om en god uges tid præsenteret en endnu heftigere XKR, med tilnavnet -S, når Geneve Motor Show løber af stablen.

XKR-S den hurtigste Jaguar nogensinde, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og Biltests

V8-motoren i Jaguar XKR-S producerer 550 hk og 680 NM – delvist takket være en hårdtarbejdende kompressor. Og topfarten er ikke begrænset, så du kan officielt fortsætte til du når 300 km/t. o-100 klares på 4,3 sekunder og 0-160 er overstået på lige godt 8,6 sek.

Aluminiumskontruktionen fra de andre XK-modeller er der som sådan ikke ændret på. Alligevel kalder Jaguar deres XKR-S den mest adrætte og velkørende bil, de endnu har produceret. Svaret skal sandsynligvis findes i den adaptive undervogn, som er blevet omprogrammeret og optimeret, for at tilgodese den mere kræsne bilentusiast, som Jaguar XKR-S må formodes at være henvendt til.

LÆS OGSÅ:
DHB 2012 OPTAKT: DFB 2011

Redaktionen

Pro-Street.dk Redaktionen udgiver en masse artikler indenfor en bred ramme i bilverdenen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button

Vi har begrænset din adgang

Pro-Street.dk drives af 100% frivillige kræfter, og ønsker derfor at vise dig en begrænset mængde af reklamer. Det gør vi for, at kunne skabe en minimal indtjening, som gør, at vi kan fortsætte vores arbejde med dette website. Derfor beder vi dig slå din Ad-blocker fra. Det håber vi giver mening for dig.