XKR-S den hurtigste Jaguar nogensinde

Den hidtil hurtigste serieproducerede Jaguar præsenteres på biludstillingen i Geneve den 1. marts.

XKR-versionerne er kendt som de skrappere, performance-orienterede udgaver af Jaguar XK, så man skulle tro, at det var nok for det engelske bilmærke. Især efter at specialversioner som XKR Goodwood Special og XKR-75 er blevet tilføjet sortimentet.

Men næ nej, Jaguar vil have mere. Og det vil kunderne tilsyneladende også. Derfor bliver der om en god uges tid præsenteret en endnu heftigere XKR, med tilnavnet -S, når Geneve Motor Show løber af stablen.

V8-motoren i Jaguar XKR-S producerer 550 hk og 680 NM – delvist takket være en hårdtarbejdende kompressor. Og topfarten er ikke begrænset, så du kan officielt fortsætte til du når 300 km/t. o-100 klares på 4,3 sekunder og 0-160 er overstået på lige godt 8,6 sek.

Aluminiumskontruktionen fra de andre XK-modeller er der som sådan ikke ændret på. Alligevel kalder Jaguar deres XKR-S den mest adrætte og velkørende bil, de endnu har produceret. Svaret skal sandsynligvis findes i den adaptive undervogn, som er blevet omprogrammeret og optimeret, for at tilgodese den mere kræsne bilentusiast, som Jaguar XKR-S må formodes at være henvendt til.

Vis mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
Close
Close

ADBLOCKER OPDAGET

Pro-Street.dk er drevet af 100% frivillige kræfter, og vi lever af reklamer. Derfor har vi sat en AdBlocker på, for at kunne vise reklamer til dig, så vi kan have en indtjening. Det håber vi giver mening, for dig, så du fortsat kan komme forbi vores website, og få dit fix af bilnyheder!