fbpx

Video: Tesla tager kampen op mod Nissan GT-R

Kan en Model 3 mon stikke fra en Nissan GT-R?

Nissan GT-R udfordres af den elektriske Tesla Model 3

####

For bare få år siden, før alle de elektriske biler satte deres rekorder på diverse dragstrips rundt om i verden, var der en bil fra det asiatiske land Japan, som typisk var en af de hurtigste biler, til at komme ned af de 402-meter lange racerbaner, forskellige steder i verden. Den bil hedder Nissan GT-R.

Men den tid er ovre nu for de fleste brændstofdrevne biler, i og med de elektriske biler har sat deres præg på mange baner siden hen.

Tilbage i 2008 da Nissan R35 GT-R blev lanceret, kom det bag på mange hvor hurtig en bil der var blevet født. Bilen havde en avanceret drivlinje med firehjulstræk og alverdens antispin systemer, som gjorde den utroligt hurtig når der skulle køres lige ud ned af de lange dragstrips. Og tuningen af motoren var nærmest uendelig, hvilket gjorde den japanske superbil ganske eftertragtet i diverse communities rundt om i verden for hurtige performancebiler.

LÆS OGSÅ:
ECOCUT pro skæreværktøj til vinduesvisker

Disse små racerløb har muligvis også været en del af betting førhen, hvor man har kunne tippe på hvilken bil der kom først over målstregen.

Vækker opsigt på danske biltræf

Vi så også flere af dem herhjemme i Danmark, hvor de vækkede meget opsigt når de indtog et biltræf på en lokal parkeringsplads et sted i landet.

I mens at verden har udviklet sig meget på forskellige områder, blandt andet hos Apple og deres iPhones, er der siden Nissan R35 GT-R blev lanceret, ikke rigtig sket den store udvikling for bilen. Det har kun været mindre justeringer på design og teknik, som har haft sit præg på denne bil, siden den kom på markedet.

Tilbage hvor den blev lanceret, var det overraskende for de fleste hvor nem bilen var at håndtere, trods de mange kræfter. Og her taler vi altså om 480 hestekræfter fra den potente 3,8-liters V6-motor med twin-turbo (også kaldet VR38DETT) med hele 583 Nm. Over årene er der kommet nye versioner på markedet, som stille og roligt har budt på endnu mere power, hvilket betyder at den nuværende version fra fabrikken yder 565 hestekræfter og 633 Nm som standard.

LÆS OGSÅ:
Posaidon pakker 940 hk ned i motorrummet på Mercedes-AMG E63 S

Denne kraftige og avancerede V6-motor er førhen blevet set i flere andre biler, hvor den er blevet boret op til over 1.000 hestekræfter, mens andre tuningsgarager er lykkes at hive 2.000 hestekræfter ud af samme bil. Og så kan man altså tale om, at det begynder at gå Rigtig stærkt når du skal først ned i den anden ende!

Derfor begyndte der også hurtigt at komme masser af aftermarket firmaer på banen, som tilbød alt fra tuningsdele i motorrummet til fælge, undervogne og masser af visuelt gear og spoilere, så det pludselig var muligt at lave sin Nissan GT-R om til lige netop dén version man havde lyst til at eje.

Men det helt store spørgsmål er jo, om denne lidt ældre dame kan lykkes at køre fra nutidens hurtige Tesla Model 3, på denne dragstrip et sted i USA. I videoen i toppen har du mulighed for at klikke start, og så spænde sikkerhedsselen og kigge med, når de to biler dyster om at komme først ned i den anden ende af dragstrip’en.

LÆS OGSÅ:
Porsches E-sport serie får ny sponsor

Hold på hat og briller, og nyd den 32 sekunder lange video. Vi er dog ikke klar over de helt nøjagtige specs, for denne viste Nissan GT-R.

 

Redaktionen

Pro-Street.dk Redaktionen udgiver en masse artikler indenfor en bred ramme i bilverdenen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Back to top button

Vi har begrænset din adgang

Pro-Street.dk drives af 100% frivillige kræfter, og ønsker derfor at vise dig en begrænset mængde af reklamer. Det gør vi for, at kunne skabe en minimal indtjening, som gør, at vi kan fortsætte vores arbejde med dette website. Derfor beder vi dig slå din Ad-blocker fra. Det håber vi giver mening for dig.