fbpx

Verdenspremiere på Alfa Romeo 4C Concept

Alfa Romeo indleder dette års biludstilling i Geneve med at præsentere sportsvognskonceptet 4C, som forventes at stå klar i 2012.

Med 4C Concept går Alfa Romeo “back to basics”. Opskriften er simpel: to sæder, baghjulstræk og centermonteret motor. I bund og grund er det et italiensk svar på Lotus Elise og lignende kompakte sportsvogne. Alfa Romeo 4C Concept er nemlig kun 4 meter i længden, og hjulbasen er begrænset til under 2,4 meter.

Ellers trækker man selvfølgelig i vid udstrækning på erfaringerne med den større 8C Competizione, og helt konkret munder det ud i (gen)brug af letvægtsmaterialerne kulfiber og aluminium. På ét relativt væsentligt punkt adskiller 4C sig dog fra 8C, og det drejer sig om den måde, hvorpå køreglæden opnås.

Hvor den rene råstyrke fra en lækker V8-motor spiller en hovedrolle i Alfa 8C Competiziones opførsel, er det den lave vægt der karakteriserer – og adskiller – den Elise-agtige 4C Concept. Hele karossen er opbygget i kulfiber, mens mange strukturelle dele er af aluminium. I sidste ende står man med en køreklar vægt på omkring aldeles beskedne 850 kg.

Og nogen monstrøs motorlyd skal man nok heller ikke forvente. Den lave vægt går nemlig igen i motorrummet bag sæderne, hvor Alfas nye og anmelderroste firecylindrede 1750 turbobenziner kommer til at stå for fremdriften. Den 1,75 liters motor er udsyret med alskens nymodens teknologi og yder 200 hk, og den er forbundet til en automatisk TCT-transmission, som i øvrigt også fås til Giulietta og MiTo.

LÆS OGSÅ:
ABT Audi RS6-E - 1018 hestekræfters hyper hybrid stationcar

Præstationerne fejler ikke det mindste, for med en 0-100 tid på under 5 sekunder og en topfart på mindst 250 km/t kan Alfa Romeo 4C Concept følge med de fleste. Men er du i perioder ikke i humør til hardcore race kan du altid indstille den justerbare undervogn til en mere blød opsætning ved hjælp af Alfas velkendte DNA-teknologi.

Redaktionen

Pro-Street.dk Redaktionen udgiver en masse artikler indenfor en bred ramme i bilverdenen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button

Vi har begrænset din adgang

Pro-Street.dk drives af 100% frivillige kræfter, og ønsker derfor at vise dig en begrænset mængde af reklamer. Det gør vi for, at kunne skabe en minimal indtjening, som gør, at vi kan fortsætte vores arbejde med dette website. Derfor beder vi dig slå din Ad-blocker fra. Det håber vi giver mening for dig.