fbpx

Værd at vide om sommerdæk til bilen

Når bilen skal have sommerdæk

####

Størstedelen af året er sommerdæk det ideelle valg her i Danmark. Faktum er dog, at sommerdæk ikke altid har den samme bevågenhed som vinterdæk kan bryste sig af.

Det er dog de færreste bilister, der tænker over, at du faktisk overlader din skæbne til fire, små kontaktflader, der reelt set ikke er meget større end en håndflade.

Der skal kunne overføres både bremsekræfter, styrekræfter, accelerationskræfter såvel som drænes store mængder af vand – og det er lige netop af dén grund, at det er så vigtigt, at du sørger for at investere i nye sommerdæk i ordentlig tid. Det er dog mindst lige så vigtigt, at du sætter en dyd i, at finde nogle ordentlige sommerdæk, der er af en god kvalitet og som har et godt og fast vejgreb.

Slid aldrig under tre millimeter mønsterdybde
Et dæks egenskaber er faldende i takt med at det slides – det er ganske logisk og helt naturligt. Det betyder dog også, at du aldrig må køre rundt med nedslidte dæk på bilen.

F.eks. vil et dæk, der er blevet slidt ned til bare 4 millimeter kun have cirka 11 procent kontakt med en våd vejbane, hvis du kører 125 km/t på en motorvej.

LÆS OGSÅ:
TYVERI: Mercedes C63 AMG Coupe udsat for tyveri i København

Det danske lovkrav i denne forbindelse er ganske vist lydende på 1,6 mm., men derfor er det dog bestemt ikke anbefalelsesværdigt at slide dine dæk så langt ned. Et helt nyt dæk har oftest mellem 8 mm. og 9 mm. mønster, hvorfor der er stor forskel på helt nye dæk og dæk, der er blevet nedslidt.

Sørg altid for at tjekke dækkene inden kør selv-ferien
Hvad end du har intentioner om at køre til Italien, Frankrig eller et andet europæisk land, så er det særdeles vigtigt, at du sørger for at tjekke dine dæk grundigt, inden afgang.

Selvom dine dæk har 3-4 mm. mønster tilbage, så kan der slides rigtig meget mønster af dækkene, hvis du skal tilbagelægge tusindvis af kilometer på vej til din destination.

Derfor kan det sagtens være aktuelt at skulle investere i en række nye sommerdæk til turen, hvilket du bl.a. vil kunne finde blandt de gode tilbud på sommerdæk og fælge hos Billigalu.dk. Vær særligt opmærksom på, at en fuldt ferielæsset bil, der oven i købet også er pakket med fire til fem personer vil slide mere på dækkets mønster.

LÆS OGSÅ:
11 minutters ren M3 porno

Skal jeg vælge sommerdæk eller helårsdæk?
Når du skal vælge nye dæk, så har du – som udgangspunkt – to muligheder.

Du kan enten vælge at investere i fire sommerdæk eller fire helårsdæk. Fordelen ved sidstnævnte er naturligvis, at du kan køre med dem hele året, men du skal dog være opmærksom på, at helårsdæk typisk vil have en længere standselængde på såvel tør som våd sommervej – derfor vil helårsdæk også altid fungere bedre om vinteren end om sommeren.

Af den grund er det værd at overveje at have både sommerdæk og vinterdæk, som du kan veksle mellem, når årstiderne kræver det. På dén måde er du sikret, at du altid vil have et optimalt vejgreb og at du kører med de mest optimale dæk.

[nggallery id=547]

Redaktionen

Pro-Street.dk Redaktionen udgiver en masse artikler indenfor en bred ramme i bilverdenen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Back to top button

Vi har begrænset din adgang

Pro-Street.dk drives af 100% frivillige kræfter, og ønsker derfor at vise dig en begrænset mængde af reklamer. Det gør vi for, at kunne skabe en minimal indtjening, som gør, at vi kan fortsætte vores arbejde med dette website. Derfor beder vi dig slå din Ad-blocker fra. Det håber vi giver mening for dig.