USA: Maserati sælger ud, GM lukker ned, biler på is

I USA går det meget forskelligt i bilverdenen. Maserati har udsolgt på hylderne med GranCabrio, mens GM lukker en historisk fabrik. Samtidig skøjter bilerne rundt om på vejene.

USA: Maserati sælger ud, GM lukker ned, biler på is, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og Biltests

Vi starter med den gode nyhed, som er Maserati der melder udsolgt på alle hylder af deres firepersoners cabriolet, Maserati GranCabrio. Mens den økonomiske situation endnu er lidt ustabil, er det dog lykkes at sælge hvert et eksemplar der er til rådighed på det amerikanske marked. Modellerne GranTurismo og Quattoporte sælger ikke lige så godt, som denne åbne version.

Og så til en af de lidt mere kedelige.
General Motors (GM) har nemlig valgt at lukke den histories fabrik Willow Run. Fabrikken har sin historie helt tilbage fra anden verdenskrig, hvor den var med til at vinde krigen. Efter 68 år med produktion fra GM, blev det dog tid til at dreje nøglen om. Willow Run byggede derved sin sidste automatgearkasse den 15 december i år.
Bygningen var oprindeligt opført af Henry Ford, men blev senere overtaget af General Motors efter de opkøbte den fra Kaiser-Frazer.
En ny ejer til fabrikken søges, men hvis dette ikke sker inden enden af 2010, vil området lægge øde hen.

USA: Maserati sælger ud, GM lukker ned, biler på is, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og Biltests

Bilerne bliver efterhånden mere og mere advanceret. Traction control, anti-lock bremser og meget andet skal være med til at sikre, at du altid kan komme frem, lige meget hvordan vejret er. Men her i vintertiden, kan intet stå i mod isglatte veje, lige meget om du har vinterdæk, firehjulstræk eller arbejder for kommunen og kører i store sneplovs biler. Ingen greb overhovedet betyder meget grimt udfald.

Mens sneen er faldet over Europa de sidste mange uger, står denne hjælpeløse fodgænger og kigger på mens bilerne bare skøjter ind i hinanden, en efter en. Ærgeligt at holde i rækken af biler, når sidste vogntøj vejer flere ton. Se hvad det er for en maskine, i klippet herunder:

Vis mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button

ADBLOCKER OPDAGET

Pro-Street.dk er drevet af 100% frivillige kræfter, og vi lever af reklamer. Derfor har vi sat en AdBlocker på, for at kunne vise reklamer til dig, så vi kan have en indtjening. Det håber vi giver mening, for dig, så du fortsat kan komme forbi vores website, og få dit fix af bilnyheder!