fbpx

Ultrafed Porsche hybrid sportsvogn

Nyeste skud på stammen fra tyske Porsche hedder Porsche 918 Spyder. Bilen er en såkaldt plug-in hybrid sportsvogn, hvilket vil sige at bilen til dels kører på strøm fra stikkontakten, til dels kører på en almindelig motor. Dette gør bilen langt mere miljørigtigt, hvilket i disse tider er et vigtigt emne blandt bilindustrien.

Ultrafed Porsche hybrid sportsvogn, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og Biltests

Ultrafed Porsche hybrid sportsvogn, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og BiltestsUltrafed Porsche hybrid sportsvogn, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og BiltestsUltrafed Porsche hybrid sportsvogn, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og Biltests

Porsche 918 Spyder er bygget med en kraftigt inspiration fra den legendariske Porsche 917 LMP1 Le Mans racer der i 1970’erne havde sin storhedstid med masser af sejre på diverse racerbaner. Ligeledes er der blevet hentet inspiration fra den noget nyere Porsche RS Spyder, den Porsche som i disse år kører med i Le Mans under LMP2-klassen, og som danske Team Essex havde stor succes i.

Porsche 918 Spyder er bygget med kraftig inspiration fra den legendariske Porsche 917 LMP1 Le Mans racer der i 1970’erne havde sin storhedstid med masser af sejre på diverse racerbaner. Ligeledes er der blevet hentet inspiration fra den noget nyere Porsche RS Spyder, den Porsche som i disse år kører med i Le Mans under LMP2-klassen, og som danske Team Essex havde stor succes i.

Den nye Porsche er én ud af kun tre Porscher, der bruger hybrid-teknologien. De andre to modeller er den nye Porsche Cayenne S Hybrid SUV og Porsche 911 GT3 R Hybrid. Samlet har alle tre biler både en almindelig benzin- eller dieselmotor sammen med op til flere elektriske motorer. Denne 918 Spyder har således den succesfulde og velkendte 3,4 liters V8 motor, en motor der i sig selv yder 500 hestekræfter. Derudover har sportsvognen yderligere en elektrisk motor på både for- og bagakslen der til sammen yder yderligere 218 hestekræfter, hvilket bringer det samlede regnskab op på hele 718 hestekræfter! Disse kræfter bliver leveret til asfalten gennem en syv-trins Porsche Doppel-kupplungsgetriebe gearkasse.

Ultrafed Porsche hybrid sportsvogn, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og Biltests

For en bedre vægtfordeling er V8 benzinmotoren placeret foran bagakslen, ligesom lithium-ion batteripakken er placeret bagved passagersædet.

Med denne motor setup klarer den 1490 kg lette sportsvogn en tid fra ingenting til 100 kilometer i timen på kun 3,2 sekunder, og slutter ikke før speedometeret har nået 320 km/t! Imponerende tal, men det der gør Porsche 918 Spyder endnu mere interessant er dens CO2 udledning og brændstoføkonomi; helt ned til 70 gram CO2 pr. kørt kilometer udledes der kun – tal der normalt kun hører til blandt små bybiler – og en økonomi der siger ned til kun 3 liter pr 100 km! Imponerende tal for en højtydende sportsvogn. Skal det være endnu mere miljørigtigt kan man vælge at køre bilen udelukket på elektricitet. Her klarer bilen op til 25 km på en opladning.

Ultrafed Porsche hybrid sportsvogn, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og Biltests

Og hurtig det er den! En tur på den legendariske Nordschleife på Nürburgring klares på under 7:30 minutter, hvilket er hurtigere end Porsches hidtiltopmodel, Carrera GT, som er to sekunder langsommere pr. omgang.

Porsche 918 Spyder Hybrid har sin officielle debut på 2010 Geneva Motor Show.

Ultrafed Porsche hybrid sportsvogn, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og BiltestsUltrafed Porsche hybrid sportsvogn, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og Biltests

Redaktionen

Pro-Street.dk Redaktionen udgiver en masse artikler indenfor en bred ramme i bilverdenen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button

ADGANG BLOKERET

Vi driver dette website af 100% frivillige kræfter, og derfor har vi behov for at vise reklamer til dig i en stærkt begrænset mængde. Reklamerne giver os en indtjening, så vi kan fortsætte med at drive dette website, og du kan komme forbi og få dit daglige fix af bilnyheder. Det håber vi giver mening, for dig.