fbpx

Biltest: Toyota IQ

2009 bliver det år, hvor vi kommer til at se mange nye små biler komme på markedet. Hvis man tænker et år tilbage, var det lige omvendt, den gang kunne det næsten ikke blive stort nok. De tider er forbi nu.
Det der er vigtigt og populært i dag, er at få en lille økonomisk bil i stedet for. Flere forskellige bilproducenter har længe været et skridt foran, og er derfor allerede klar med de små biler nu. Et af de firmaer er Toyota.

I samarbejde med Citroen og Peugeot, udviklede Toyota tre forskellige mini-biler, der i bund og grund var den samme. Aygo, C1 og 107.
Her flyttede man grænserne for hvad man kunne kalde en lille bil, hvor der stadig var plads til mere end to personer. Og i den sammenhæng er der også en anden mulighed, Mercedes’ lille Smart Fortwo.
Problemet med Smarten, er at der kun er plads til to personer, at den er lige lille nok og at der ikke er nogen form for kvalitet i bilen.

IQ2, har lidt mere
Den IQ Pro-Street fik stillet til rådighed var Toyota IQ2.
Her får man klimaanlæg, sædevarme, 15” alufælge og mange flere ting. Den er udstyret med en 1.0 VVT-i med en 5 trins manuel gearkasse. Toyota oplyser at det er muligt at få den op på 22,2 km/l ved blandet kørsel.1.0 har 68 HK og en tophastighed på 150 km/t og formår at nå de 100 km/t på 14,7 sekunder. Det er nogle ret sjove tal, når man tænker på den har en totalvægt på kun 1210 kg. Det er også muligt at få den med en lidt sjovere motor. Hvis man vælger 1.4eren får man virkelig en lille gokart. 1.4eren kommer godt nok kun i diesel, men det ændrer ikke, at man så har en meget lille bil med 90 HK og 6 gear, at arbejde med.

LÆS OGSÅ:
Lumma Design tuner lang Range Rover

 
 

Småt og godt
Første gang man ser IQ kan man ikke lade være med at trække lidt på smilebåndet. Det er virkelig en speciel bil. Man kan ikke forstille sig hvor lille den er før man står ved den.
Den bedste måde at beskrive den på er at, hvis man står og ser på den, fra siden af, er døren næsten lige så stor som bilen.
Alt det betyder derved også at man begynder at tvivle på hvor meget plads der er inde i bilen.

Lille Toyota med stor IQ
Toyota er kendt for et godt arbejde og høj standard. Da jeg første gang satte mig i en Aygo havde jeg dog ikke den følelse. Her havde man kun haft en ting i fokus, og det var prisen.
Derved var man også kommet frem til et resultat derefter.

Med IQ er det helt andre toner som spiller.
Her har det helt klart været som mål, at lave en så lille bil som mulig, som stadig var realistisk og brugbar.
Toyota har derfor udviklet mange nye koncepter pga. IQ.
Motoren stammer fra Aygo, men her stopper alt sammenligning også. Man har for første gang lavet en asymmetrisk kabine.
Førersædet er placeret som det plejer, mens passagersædet er rykket frem, så der også er mulighed for at sidde bag i bilen. Derved er det stort set kun den mindste 3 personers bil.
Et andet problem Toyota stod over for var benzintanken. Her har man valgt at gøre den helt flad og placere den under bilen, så der var mulighed for at have bagsæder i bilen.

LÆS OGSÅ:
EFTERLYSNING: Hamza mangler sin blå BMW 335i Touring

Mini Avensis
Når man åbner døren i IQen er det første man bemærker kvaliteten.
Til forskel for Aygo er der ikke blevet sparet inde i kabinen, og når man sætter sig bag rattet, glemmer man alt om at man lige har sat sig ind i en mikro bil.
Kombinationen af materialet og opbygningen af kabinen betyder at man kunne forstille sig at man sad i den nye Avensis – Lige indtil man vender sig og kigger bagud, og har bagruden lige i hovedet.

En anden ting der minder om den nye Avensis, er sikkerheden.
Her har det også været vigtigt for Toyota at have deres fokus, da de byggede den lille IQ. Dette betyder derved også at Toyota blev belønnet med topkarakter da den blev testet af EuroNCap. Dette skyldes blandt andet de ni airbags der er placeret i bilen plus antipiskesmælds sæderne.

 

Alt i alt er det en virkelig sjov og perfekt lille bil, prisen er dog meget høj i forhold til hvad man får. Men hvis man er på udkig efter en lille smart bil, som skal kunne bruges og hvor der er plads nok til mere end en person, så er Toyota IQ helt klart et kanon valg.

LÆS OGSÅ:
Savner du din BMW eller trailer? Vi har måske fundet den

Teknisk boks

Toyota IQ2, 1.0, 5-trins manuel gear (68 hk)
Døre: 2
Siddepladser: “4” (2+2)
Cylindre: 3
HK/Moment: 68/91NM
Topfart: 150
0-100: 14.7
Km/l: 22.2 (Blandet kørsel)
Pris: 167.900 kr.
Udstyrspakker: IQ, IQ2, IQ3
Startpris: 143.632

Forhandler faktaForhandler: STS Biler Herning
Hjemmeside:
http://www.sts-biler.dk
Lokaliseret: Teglvænget 23, 7400 Herning
Telefon: 9721 1144
Email:
flt@sts-biler.dk

Redaktionen

Pro-Street.dk Redaktionen udgiver en masse artikler indenfor en bred ramme i bilverdenen.

ommentarer

  1. Kan kun sige at den skal man prøve før man tror at den køre såå godt , vi har lige købt en IQ 1,4 diesel køre som en avensis.
    Dyre ja men en smart løber op på samme pris hvis man vil have samme udstyr , men kan ikke sammenlignes med smart på nogen måder , den skal bare prøves man bliver ikke skuffet.

  2. Toyota iq er en helt fantastisk lille bil , jeg vil endda gå så vidt at påstå at den lille bil har sjæl og det er sjælden idag , afhængig ja meget , man bliver i godt humør når man køre i en IQ.
    Jeg søger en Toyota IQ 1,3 VVT , ikke for at købe lige her og nu men mere for at se hvordan den køre i forhold til en IQ diesel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button

Vi har begrænset din adgang

Pro-Street.dk drives af 100% frivillige kræfter, og ønsker derfor at vise dig en begrænset mængde af reklamer. Det gør vi for, at kunne skabe en minimal indtjening, som gør, at vi kan fortsætte vores arbejde med dette website. Derfor beder vi dig slå din Ad-blocker fra. Det håber vi giver mening for dig.