fbpx

Supersportsvogne støtter gode formål ved Cool Car Race i Aalborg

På trods af årstiden og et gråt og trist vejr, bød søndag den 31. oktober alligevel på eksotiske supersportsvogne for millioner af kroner på det militære område ved Flyvestation Aalborg

Supersportsvogne støtter gode formål ved Cool Car Race i Aalborg, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og Biltests

Her afholdte Danmarks største spilbutik, Coolshop.dk fra Nørresundby, første udgave af Cool Car Race til fordel for “Foreningen for kræftramte børn“, “Foreningen Mor” og “Børnebyen Villa Sonja i Nicaragua” i Mellemamerika. Konceptet er kendt fra bl.a. Sportscar Event; for et mindre beløb kan besøgende købe sig til en tur i en hurtig sportsvogn, hvor der ikke bliver sparet på gassen – hvorefter hele overskuddet går til et godt formål.

Supersportsvogne støtter gode formål ved Cool Car Race i Aalborg, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og BiltestsSupersportsvogne støtter gode formål ved Cool Car Race i Aalborg, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og Biltests

Mere end 5.000 mennesker besøgte i løbet af dagens løb flyvestationen i det Nordjyske, der bød på aktiviteter for en hver alder og smag. Indenfor i den store militære hangar var der live koncert ligesom der var mulighed for at møde alle AaB og Aalborg DH spillerne samt at prøve kræfter med de nyeste bilspil fra spiludgiveren EA.

Masser af dyre biler

Området udenfor hangaren bød på mere end 70 eksemplarer af verdenens ypperste indenfor sportsvogne, hvoraf der var mulighed for at købe sig en tur i størstedel af dem. Her var samlet hestekræfter nok til at det kunne høres på den anden side af Limfjorden, hvoraf bilparken talte alt lige fra ældre veteranbiler såsom Jaguar E-Type og Morgan Plus 8, til de nyere 80′er klassikere som Ferrari Testarossa og op til de helt moderne supersportsvogne med mere end 600 hestekræfter. Sådan en er f.eks. den helt nye Ferrari 599 GTO – bilen der ifølge Ferrari selv er den hurtigste gadevogn gennem tiden hos det legendariske bilmærke, som med 661 hestekræfter var den første serieproducerede sportsvogn der kom under de magiske 7 minutter på Nürburgring i Tyskland. Tiden er efterfølgende blevet slået af Zonda R. En anden ny legende indenfor ekstrem ydelse er den nye Ford Focus RS500, der med sine 350 hestekræfter og fremragende køreegenskaber er blevet udråbt til verdens bedste forhjulstrukne hatchback. Denne bil kunne også prøvekøres på den 7 km lange bane.

Supersportsvogne støtter gode formål ved Cool Car Race i Aalborg, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og Biltests

Desuden talte den yderst flotte bilpark på denne årstid også den danskbyggede Le Mans inspirerede prototype, Aquila CR1, der fås op til en 7,0 liters Corvette V8 motor med 550 hestekræfter til kun 900 kg. Derudover blev der også fremvist hele to Formel Renault racere kørt af Mikkel Mac, ligesom Aalborg Universitet havde medbragt deres Unicorn racer.

Dagens absolutte tophastighed blev sat af en Ferrari 599 GTO, der med 329 km/t bragede ned forbi publikum på landingsbanen et par kilometer fra selve området. Her havde Cool Car Race allieret sig med en turistbus, som kørte i pendulfart frem og tilbage fra hangaren og pitten i den ene ende af flyvestationen, og området sidst på landingsbanen så publikum kunne opleve farten på næst tætteste hold uden selv at sidde i bilen. 44 ture kørte GTO’en i alt, og alle gange var tophastigheden mellem 315 og 329 km/t.

Underholdning for hele familien

Som ekstra underholdning var der opstillet et mindre tivoli til de helt små, der var amerikansk bikiniwash for de lidt ældre, ligesom Erik W Pedersen og Urbanvikings lavede stuntshows flere gange om dagen med både biler og motorcykler. Derudover underholdte Bowler Tage, kendt fra Zulu Djævleræs, hele dagen, ligesom du kunne komme op og se det hele lidt fra oven i en 70 meter høj lift fra firmaet BMS Kraner.

Supersportsvogne støtter gode formål ved Cool Car Race i Aalborg, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og BiltestsSupersportsvogne støtter gode formål ved Cool Car Race i Aalborg, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og Biltests

Supersportsvogne støtter gode formål ved Cool Car Race i Aalborg, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og Biltests

Det store trækplaster var dagens helt store løb. Den stod mellem en Ferrari 360 Challenge – racer-versionen af gadebilen Ferrari 360 Modena – mod et LearJet 35 jetfly. Sidst på eftermiddagen stillede begge op på hver sin landingsbane, og da flaget faldt racede begge af sted i et klassisk gaderace. Ferrarien vandt en overraskende sejr.

Resultatet bliver gjort op

Et sted mellem 300 og 400.000 kroner i overskud regner arrangørerne, Coolshop.dk, med at kunne videregive til “Foreningen for kræftramte børn“, “Foreningen Mor” og “Børnebyen Villa Sonja i Nicaragua” i Mellemamerika som resultat af en yderst tilfreds søndag i det nordjyske. Arrangørerne havde håbet på en halv million i overskud, men set i lyset af årstiden og et overskyet vejr er de yderst tilfredse. Hvor mange ture der i alt blev kørt er der endnu ikke et overblik om, men en ting er sikkert, og det er at sportsvognene konstant kørte den 7 km lange bane med publikum og flere gange nærmede sig 300 km/t til stor jubel. Top hastigheden hele dagen blev kørt af en Ferrari 599 GTO, der rundede 329 km/t.

“Nu har vi lært en masse og skrevet 100 punkter ned, som vi skal forbedre næste gang, og Cool Car Race genopstår ved en fremrykket event den kommende sommer” udtaler medejer og marketingdirektør Jacob Risgaard.

Artikel: Neffi
Foto: Søren Lykke og Neffi

 

Redaktionen

Pro-Street.dk Redaktionen udgiver en masse artikler indenfor en bred ramme i bilverdenen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button

ADGANG BLOKERET

Vi driver dette website af 100% frivillige kræfter, og derfor har vi behov for at vise reklamer til dig i en stærkt begrænset mængde. Reklamerne giver os en indtjening, så vi kan fortsætte med at drive dette website, og du kan komme forbi og få dit daglige fix af bilnyheder. Det håber vi giver mening, for dig.