fbpx

Selv med et stort km-forbrug vinder privatleasing

Der er 45.000 kr. at spare over tre år, hvis man kører 55.000 km om året i en leaset Škoda Superb 1.4 Ambition Combi.

Selv med et stort km-forbrug vinder privatleasing, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og Biltests
Kan det virkelig passe?
Interessen for privatleasing er enorm. Men det er forvirringen også.
Kan det for eksempel betale sig at lease, hvis man kører mange km om året, lyder et af de mange spørgsmål fra de danske bilister. Ja, lyder svaret fra eksperterne hos vurderings- og brugtbiltjenesten Bilpriser.dk.

Nordania Leasing
For eksempel kan man med et årligt forbrug på 55.000 km spare 45.312 kr. over tre år ved at privatlease den rummelige stationcar Škoda Superb 1.4 Ambition Combi hos Nordania Leasing i stedet for at købe den til listeprisen på 356.900 kr. inklusive metallak. Kan man opnå rabat ved køb, er regnestykket naturligvis anderledes. Også ved kun 15.000 km om året kan det betale sig at lease den solide og velformede tjekke. Med det km-forbrug er besparelsen på i alt 18.607 kr. over tre år.
Leaser man en Peugeot 308 1.6 HDI Comfort Plus hos Nordania til en listepris på 238.990 kr. inklusive metallak, lander besparelsen ved leasing på mellem 28.128 kr. og 1.736 kr. over tre år ved henholdsvis 55.000 og 15.000 kr. om året.
Reelt vil det bedst nok kunne betale sig at købe bilen i stedet for at lease ved et så lavt km-forbrug, da man nemt kan komme af med mere end 1.700 kr. til buler og ridser, når man afleverer den leasede bil. Også her gælder det, at rabatter ved køb vil forrykke billedet.

Gælder ikke små, billige biler
En Ford Ka 1.2 Trend til en listepris på 99.950 kr. plus 5.000 kr. til metallak kan det imidlertid ikke betale sig at lease hos Nordania, hverken med et højt eller lavt km-forbrug. For den bil gælder det, at der er en besparelse på fra 2.100 til 7.600 kr. ved at købe og eje den selv. Årsagen er, at leasingselskaberne ikke får mærkbare rabatter på små, billige biler. Det gør de derimod på de dyrere biler, og de rabatter lader de forbrugerne få en andel af. Men hvis budgetsikkerhed vejer tungt, er 2.100-7.600 kr. måske en beskeden pris at betale.
Er man ude efter en luksusbil som BMW 523i til en listepris på 784.504 kr. inklusive metallak, er gevinsten meget højere, nemlig op til 235.898 kr. over tre år. Det er med et km-forbrug på 45.000 km om året. Det skyldes, at man slipper for et meget stort værditab ved at lease i stedet for at købe.

Grøftehauge taler ud
Analysens konklusioner overrasker ikke chefanalytiker Niels Grøftehauge fra Bilpriser.dk:
”Tidligere var det dyrt for leasingselskaberne, hvis kunderne kørte langt i bilerne. Selskaberne skulle betale hele registreringsafgiften for den ny bil på én gang, og hvis en bil kom tilbage med mange km på tælleren, måtte de afskrive en stor del af registreringsafgiften. Da vi fik loven om forholdsmæssig betaling af registreringsafgift, fik leasingselskaberne mulighed for kun at betale 39 pct. af registreringsafgiften på en bil ved leasing over 36 måneder. Det betyder, at de taber mindre ved høje km-tal end tidligere”, forklarer han.
Han tilføjer, at analysen kun gælder præcist disse fire biler til præcist de priser, som Nordania og BMW tilbyder. Hos andre privatleasingudbydere kan de være dyrere. Så man skal have øjnene og regnemaskinen med sig, når man leder efter gode leasingtilbud. 
Analysen kan downloades her.

Redaktionen

Pro-Street.dk Redaktionen udgiver en masse artikler indenfor en bred ramme i bilverdenen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button

ADGANG BLOKERET

Vi driver dette website af 100% frivillige kræfter, og derfor har vi behov for at vise reklamer til dig i en stærkt begrænset mængde. Reklamerne giver os en indtjening, så vi kan fortsætte med at drive dette website, og du kan komme forbi og få dit daglige fix af bilnyheder. Det håber vi giver mening, for dig.