fbpx

Se dig for, inden du tager et billån

I Danmark er vi velsignet med et afgiftssystem, der gør vores biler helt exceptionelt dyre

####

Derfor er det de færreste af os, der har råd til at købe ny bil kontant – langt de fleste er nødt til at tage et billån. Men inden du underskriver låneaftalen på din nye slæde, er det en rigtig god idé, at sondere markedet for billån, for der kan virkelig være penge at spare.

Få styr på billånets konsekvenser

I gamle dage tog de fleste et billån i banken, men i dag vælger rigtig mange at låne penge udenom deres pengeinstitut. Dette skyldes, at man i nogle tilfælde kan få en mere lukrativ låneaftale ved at droppe banken. Men selvom et potentielt billån ser fornuftigt ud på papiret, er det rigtig vigtigt, at man gennemgår samtlige af lånets detaljer, da man ellers kan ske at havne i en uigennemskuelig gældsfælde, hvor begreber som renter, gebyrer og ÅOP sætter dagsordenen for din levestandard.

LÆS OGSÅ:
Lyntest: KIA Stinger GT - Premium cruiser på budget

Hvis du står overfor at skulle investere i en ny bil, er det derfor ikke helt uvæsentligt, at du får et overblik over et eventuelt billåns samtlige konsekvenser og betingelser, inden du skriver under på låneaftalen.

På hjemmesiden fair-laan.dk, kan du hurtigt og nemt sammenligne billån fra forskellige lånudbydere, og finde det lån, der passer bedst til dig og din økonomi. Denne service kan hjælpe dig med at få et overblik, inden du gældsætter dig til fordel for en ny pisk i garagen.

Snak med banken

Når du har gennemgået de tilgængelige lån, kan det være en god idé også at konsultere sin bank. De fleste banker vil nemlig – tro det eller ej – gerne have dig som kunde, men du har et stærkere forhandlingsgrundlag, når du kender til alternativerne og ved hvilken aftale du kan få andetsteds.

Spørg altid, hvis du er i tvivl

Når det gælder billån, er der reel risiko for, at ende i uoverskuelig gæld, da bilerne i Danmark for det første er hundedyre, men også fordi lån og økonomi kan være svært at gennemskue. Dog skal du huske på, at det handler om mere end bare en ny bil, når du tager et billån – det handler om hele dit liv og din levestandard.

LÆS OGSÅ:
Galleri: Lowered Basement 2k18

Derfor er det bedste og mindst diskutable råd, vi overhovedet kan give; at du skal spørge, hvis du er i tvivl.
Hvor meget ved du om privatøkonomi? Test dig selv her.

Prøv evt. at simulér betingelserne af et lån i en 3 måneders periode, inden du skriver under. Ved at sætte pengene til side i et par måneder kan du få lov at mærke hvordan det vil påvirke din økonomi, inden det bliver alvor.

Redaktionen

Pro-Street.dk Redaktionen udgiver en masse artikler indenfor en bred ramme i bilverdenen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Back to top button

Vi har begrænset din adgang

Pro-Street.dk drives af 100% frivillige kræfter, og ønsker derfor at vise dig en begrænset mængde af reklamer. Det gør vi for, at kunne skabe en minimal indtjening, som gør, at vi kan fortsætte vores arbejde med dette website. Derfor beder vi dig slå din Ad-blocker fra. Det håber vi giver mening for dig.