fbpx

Scandinavian Drift Series: Round 5 (Sturup Raceway)

Endnu en sæson med Scandinavian Drift Series er nu forbi. Weekenden bød på den 5. og sidste rundte hvilket betød finalen for Danmarks officielle drift serie.

Efter endnu en spændene sæson var det tid til en spændene finale på Sturup. Sidste år var der desværre ikke så mange tilskuere, men i år havde folk fundet vej til Sturup Raceway. Dette betød en endnu bedre stemning end sidste år.

Sidste runde var til Århus Festuge og her løb Jacob Høgh med 1. pladsen i Pro-klassen. Han havde derfor gode odds i finalen. Men det endte med en hård kamp mellem toppen af hele sæsonen. Det hele endte med en finale mellem Rasmus Petersen i hans BMW E30 M3 og Jacob Høgh i hans Nissan Silvia S15. Jacob vandt Pro-klassen i Round 5 men dette var desværre ikke nok til at løbe med 1. pladsen for hele klassen i 2010. Rasmus Petersen vandt hele sæson 2010, mens Jacob Høgh og Lasse Ter-Borch kom på henholdsvis 2. og 3. pladsen.

LÆS OGSÅ:
Jon Olssons tidligere Audi RS6 DTM stjålet og brændt
[nggallery id=220]

I ProAm-klassen var der også spændning. Her løb Peter Eriksen med sejren af Round 5, mens Karsten Mikkelsen og Daniel Johansen kom på henholdsvis 2. og 3. pladsen i Sturup. For sæson 2010 endte pladserne sådan her i ProAm-klassen:
1. Jesper Svane
2. Martin Nielsen
og på en delt 3. plads Søren Nielsen og Karsten Mikkelsen.

Finalen blev kun afholdt lørdag fra klokken 9.00 til 17.00 og vejret var som vi kender det, koldt og kedeligt. Men hvem tænkte over dette, når banen var helt perfekt. Lange store sving, så man kunne se masser af flotte lange drift med masser af røg og larm fra de pumpede motore. Det krævede dog lidt af kørene at køre på en racer bane. Smider du bilen uden for banen rammer du græs eller grus og herefter et autoværn. I år havde ingen dog æren af at ramme autoværnet hårdt, men et par stykker var da ude og kysse den. Sidste år havde man kun åbnet noget af banen, men man i år havde valgt at anvende hele Sturup Raceway til drift.

LÆS OGSÅ:
Fast & Furious 5 (Fast Five) Trailer

Efter en kanon sæson med endnu flere kørere i endnu mere udviklede og pumpede biler kan sæson 2011 kun love rigtig godt. Flere projekter er allerede i gang og vi er sikrer på at udviklingen af drift i Danmark nok skal blive endnu bedre.

Overall SD Series 2010:
1 Rasmus Petersen 99 point
17 Jacob Høgh Hansen 95 point
60 Lasse Ter-Borch 65 point

Runde 1 – Vandel 722
PRO
17 Jacob Høgh Hansen
1 Rasmus Petersen
50 Niels Becker

PROam
69 Jesper Svane
11 Wrya Rahim
86 Emil Nielsen

Runde 2 – DHB 2010
PRO

1 Rasmus Petersen
60 Lasse Ter-Borch
41 Carlo Rashid

PROam
47 Martin Nielsen
69 Jesper Svane
52 Fayyaz Kahn

Runde 4 – Århus Festuge
PRO

17 Jacob Høgh Hansen
18 Robert Møller
1 Rasmus Petersen

PROam
102 Lars Johan Tveter
26 Tonny Asmussen
59 Søren Nielsen

Runde 5 – Sturup Raceway
PRO

17 Jacob Høgh Hansen
1 Rasmus Petersen
18 Robert Møller

PROam
90 Petter Eriksen
64 Karsten Mikkelsen
82 Daniel Johansson

LÆS OGSÅ:
DHB 2014: Drifting galleri
[nggallery id=221]

Redaktionen

Pro-Street.dk Redaktionen udgiver en masse artikler indenfor en bred ramme i bilverdenen.

En kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Back to top button

Vi har begrænset din adgang

Pro-Street.dk drives af 100% frivillige kræfter, og ønsker derfor at vise dig en begrænset mængde af reklamer. Det gør vi for, at kunne skabe en minimal indtjening, som gør, at vi kan fortsætte vores arbejde med dette website. Derfor beder vi dig slå din Ad-blocker fra. Det håber vi giver mening for dig.