Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/prostree/public_html/wp-content/plugins/wordpress-seo/src/helpers/schema/image-helper.php on line 98

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/prostree/public_html/wp-content/plugins/wordpress-seo/src/helpers/schema/image-helper.php on line 100

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/prostree/public_html/wp-content/plugins/wordpress-seo/src/helpers/schema/image-helper.php on line 101

Scandinavian Drift Round 1 2011 (Aarhus)

To smukke dage i Aarhus, skød dette års Scandinavian Drift danmarksmesterskab igang. Varmt vejr og en skyfri himmel gjorde at tilskuerne fik fuld udbytte af første runde, som bød på masser af drift på højt niveau.
Foto: Mads Ovesen, Slykke Video: Sebastian Pichard

Scandinavian Drift Round 1 2011 (Aarhus), Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og Biltests

Første runde af dette års officielle danmarksmesterskab i drifting blev afholdt i Aarhus på en stor plads foran den tidligere fragtcentral på Søren Frichs Vej, tæt på centrum. Der var lagt op til lange powerdrift med masser af fart og røg på den meget simpel bane, men grundet en dårlig asfalt belægning var man nød til at droppe sidste sving på banen. Deltagerne gjorde dog, at man hurtigt glemte at det var en simpel bane, for der blev leveret et show til alle de fremmøde på internationalt niveau, i både PRO og PROam klasserne.

Finalen i PRO klassen bød på en masse spænding. Danske Martin Lemvig var ude i flere omgange mod Øyvind “Mr. Burns” Øversveen fra Norge, før det var helt sikkert, at Mr Burns skulle videre i kampen mod finalepladsen. Han kæmpede ellers godt for det, og efter en fejl fra Mr. Burns, var der også håb for Martin Lemvig. Men nordmanden kom igen og slog Martin ud.
I den anden kamp var det holdkaptajnen mod teamets “rookie”. Jacob Høgh Hansen, holdkaptajn på Jocks Drift Team, skulle køre om pladsen i finalen mod teamets nyeste kører, Jesper Strunge, som havde været fraværende indenfor alt drift i hele 2010. Jesper fik kamp til stregen, men gik videre efter et par omgange mod Jacob.

Scandinavian Drift Round 1 2011 (Aarhus), Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og Biltests

Finalen stod derfor imellem norske Øyvind “Mr. Burns” Øversveen og danske Jesper Strunge. Alle regnede med at guldet ville gå til Øyvind, men efter hans bil var brudt sammen valgte Øyvind at benytte 5 minutters reglen, som siger at hvis bilen ikke holder på lineup og er klar til afgang indenfor 5 minutter, så går sejren til modparten. Efter 5 minutter havde Øyvind endnu ikke fået lavet sin 800 hk Toyota Supra, og Jesper vandt derfor første runde i Aarhus. Jocks Drift Team blev derfor den helt store vinder af første runde, med en 1. og 3. plads i PRO klassen. Kender du ikke Jocks Drift Team, så kan du læse mere om dem her.
Efter første runde ligger Jesper Strunge nu på en sikker førsteplads med 28 point. Anden-, tredje- og fjerdepladsen er besat af Jacob Høgh Hansen, Øyvind Øversveen og Robert Møller, som alle har 21 point.

Der var generelt mange mekaniske problemer i finalen. Martin “Pyramiden” Poorhamidi måtte udgå med en smadret kobling, ligesom Sara Hagemann, som kørte ind i betonvæggen om fredagen, måtte udgå i PROam finalen. Ellers var det to dage, som ellers ikke bød på mange uheld eller problemer i forhold til hvad vi har set i Danmark tidligere. Dette lover godt for en løbsserie, der virker til at være vokset utrolig meget og voldsomt hen over det sidste år.

Scandinavian Drift Round 1 2011 (Aarhus), Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og Biltests

I PROam klassen var det også utroligt tæt og her var det dommernes vurdering af kørernes små fejl, som afgjorde hvem der skulle have hvilken placering. Søren Nielsen vandt, efter at have leveret en sådan finale runde, at man ikke var i tvivl om hvem der vandt. Det spås at Søren Nielsen får en god fremtid inden for drift, efter hvad folk har set han kunne levere i første runde.
Efter første runde ligger Søren Nielsen på en sikker førsteplads samlet set, med 28 point. Andenpladsen indehaves af Christian Sørensen med 20 point, mens tredje pladsen går til Danny Laustesen med 19 point.

Scandinavian Drift Round 1 2011 (Aarhus), Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og Biltests

PRO top 3 Round 1:
1. Bil nr. 22 Jesper Strunge (Jocks drift team) 28 Point

2. Bil nr. 72 Øyvind Øversveen (Mr. Burns) 21 point

3. Bil nr. 17 Jacob Høgh Hansen (Jocks drift team) 21 point

PROam top 3 Round 1:
1. Bil Nr. 59 Søren Nielsen 20 point

2. Bil Nr. 20 Gregers Pedersen 16 point

3. Bil Nr. 80 Christian Sørensen 15 point

Anden runde af Scandinavian Drift mesterskabet køres den 2. til 3. juli i Fredericia, men allerede i weekenden den 29. april – 1. maj kan du opleve drift igen til Fast and Furious Car Show 2011 i Fredericia .
Du kan nedenfor, se en lille video med Jesper Strunge og Jacob Høgh Hansen fra Jocks Drift Team. Videoen viser deres arbejde for første- og tredjepladsen hen over de to dage.
-Enjoy!

[youtube]VT93EUwUZU0&feature[/youtube]

[nggallery id=352]

[nggallery id=356]

[nggallery id=353]

[nggallery id=357]

[nggallery id=354]

[nggallery id=355]

[nggallery id=358]

[nggallery id=366]

Redaktionen

Pro-Street.dk Redaktionen udgiver en masse artikler indenfor en bred ramme i bilverdenen.

ommentarer

  1. We know. Men han er nu stadig ny i Jocks drift team. Nu har vi skrevet “rookie” så man ikke kan tage fejl. Men ja Jesper er dygtig.

  2. Super fedt at du har lagt så mange billeder op. Nogle ret gode nogle i mellem!

    /Peter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button

ADGANG BLOKERET

Vi driver dette website af 100% frivillige kræfter, og derfor har vi behov for at vise reklamer til dig i en stærkt begrænset mængde. Reklamerne giver os en indtjening, så vi kan fortsætte med at drive dette website, og du kan komme forbi og få dit daglige fix af bilnyheder. Det håber vi giver mening, for dig.