fbpx

Pro-Street besøger Ferrari

Sommeren 2008 var året, hvor Pro-Street drog udenlands og besøgte Galleria Ferrari i Ferraris hjemby, Maranello, Italien.

Pro-Street besøger Ferrari, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og BiltestsFor at komme til Maranello gik meget af vejen ad små landeveje. Meget hyggeligt, men det kendetegner jo meget Italien med sine små landsbyer, gårde og den flotte natur. Nu er Ferrari jo et af jordens stærkeste brands og kendteste bilmærker, så man skulle måske tro at byen Maranello var en rigtig storby. Men sådan er det slet ikke, faktisk er byen ikke meget større end en mellemstor dansk provinsby.

Det kan nok ikke undre nogen, at Ferrari fylder meget i bybilledet i Maranello, og flere gange blev der også spottet Pro-Street besøger Ferrari, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og Biltestsdiverse Ferrari gademodeller rundt omkring i bybilledet. Ligeledes lå der flere Ferrari-specialiserede værksteder langs hovedgaden.

Selve fabrikken ligger i hjertet af byen, og udgør nærmest en stor bydel for sig selv. Størrelses-mæssigt fylder fabrikations lokalerne, testbanen og diverse butikker og museer ca. en tredjedel af hele byarealet, hvilket alligevel siger en del! Så ja, Ferrari er som mange siger, byens hjerte. På en sidevej til Via Abetone Inferiore, gaden hvorpå Ferraris hovedindgang ligger, finder vi gaden Viale Alfredo Dino Ferrari hvorpå Galleria Ferrari ligger. Det officielle Ferrari museum.

Galleria Ferrari har hele 2.500 m2 til rådighed, som selvfølgelig er fyldt godt ud med butik, cafe, masser af fede og fuldt funktionsdygtige Ferrari modeller, F1 racere, motorer og billeder med relation til Ferrari som mærke. Der bliver løbende skiftet ud i bilmodellerne og flyttet rundt, så hvis De har lyst til at tage ned og se museet med egne øjne er det langt fra sikkert, at du ser netop de samme biler som på de følgende billeder. Det siges, at Galleria Ferrari har 40 forskellige modeller at vælge imellem!

Pro-Street besøger Ferrari, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og Biltests
Ferrari 360 Barchettam, kun lavet i dette ene eksemplar.

Selve museumment er godt udfyldt med alt fra meget gamle Ferrari modeller, til mere moderne gadebiler, overtil F1 og GT racere. Her kan f.eks. nævnes en Ferrari 360 Barchettam, en on-of-a-kind model specielt lavet til Ferraris præsident, Luca de Montezemolo. Ligeledes er det blevet plads til et helt pit-område som set fra et rigtigt F1 løb, flere forskellige motorer, Ferrari har lavet gennem tiden, samt diverse billeder fra tid til anden.

Pro-Street kunne sagtens bruge en hel dag inde på dette museum – det er jo trods alt drømmebil efter drømmebil efter drømmebil, side om side – men der skulle selvfølgelig også være tid til at se resten af byen, specielt de andre områder af denne helt igennem Ferrari passioneret provinsby. Desværre er selve fabrikken lukket land for alle uvedkommende – specielt folk med et kamera om halsen, så vi kan desværre ikke vise billeder fra produktionslokalerne. Og for at være endnu mere uheldig blev der ikke testkørt på Ferraris helt egen testbane, Fiorano, denne dag. Det er ellers på denne private F1-godkendte bane, at Ferraris nye gademodeller og Formel 1 biler bliver testet igennem inden lancering.

Pro-Street besøger Ferrari, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og Biltests
Ferrarier for hver en smag – nye som gamle, gadebiler som racerbiler.

Fakta
Navn: Galleria Ferrari
Lokalisering: Via Dino Ferrari 43, Maranello – Modena, Italien
Hjemmeside: Galleria Ferrari
Telefon: +39 0536 949713
Email: galleria@ferrari.it

Åbningstider: 9:30 til 18:00, mandag til søndag.
9:30 til 19:00, mandag til søndag i perioden 1. maj til 30. september
Priser: €13 for voksne
€11 for studerende, og pensionister over 65 år
€9 for børn mellem 6-10 år, handikappede og millitær
Familiepris: €9 for betalende forældre og børn
Gratis for børn under 6 år

Redaktionen

Pro-Street.dk Redaktionen udgiver en masse artikler indenfor en bred ramme i bilverdenen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button

ADGANG BLOKERET

Vi driver dette website af 100% frivillige kræfter, og derfor har vi behov for at vise reklamer til dig i en stærkt begrænset mængde. Reklamerne giver os en indtjening, så vi kan fortsætte med at drive dette website, og du kan komme forbi og få dit daglige fix af bilnyheder. Det håber vi giver mening, for dig.